wyszukiwanie zaawansowane

~ha,ha!
niedziela, 18 kwietnia, 2010, 13:03

Kto i na jakich warunkach może dostać skierowanie do sanatorium

Ciekawe dla kogo są te ustalenia jeśli ani ubiegający się o sanatorium ich nie przestrzegają,ani oddziały NFZ.Jest wiadome,że w W-wie można złożyć wniosek zaraz po powrocie z sanatorium.Znam przypadki,że w trakcie pobytu w sanatorium przygotowywany jest wniosek do złożenia zaraz po turnusie.Więc o jakim roku od ostatniego pobytu w sanatorium jest mowa?ha,ha!
~sila
niedziela, 18 kwietnia, 2010, 13:23
Dobrze byłoby,żeby w tych trydnych dla wielu ludzi czasach,gdzie często nie ma pieniędzy na leczenie w szpitalach i innych placówkach zdrowotnych odstąpiono od łatwego zdobywania skierowań do sanatorium.Znam dobrze środowisko kurortów i "leczących się" w nich kuracjuszy.Aż żal,że odbwa się to za państwowe pieniądze.Więcej uwagi należy skierować na obiekty w których przyjmuje się turnusy sanatoryjne.Wiele z nich nie spełnia warunków o których mowa w kontraktowaniu Swiadczeń.Należy zainteresować się jakim kosztem bogacą się nieuczciwi posiadacze tych obiektów.Np.Hutnik w Szczawnicy- stary,brudny,nieremontowany obiekt.Dla turnusów ZUS-u,PFRON,i NFZ...o pokój z łazienką trzeba prosić,bo są nieliczne i nie dla osób ze skierowaniem z NFZ.Dlaczego nikt tego nie kontroluje?
~naprawdę_chora
środa, 28 kwietnia, 2010, 19:17
Mam nadzieję, że to jakieś sporadyczne przypadki. Swój jedyny pobyt uzdrowiskowy ze skierowaniem wspominam bardzo pozytywnie. Jestem osobą przewlekle chorą, ale nie prosiłam o skierowanie. Laryngolog sam zaproponował mi takie rozwiązanie, a ja - nasłuchawszy się rozmaitych opinii o paniach w złotych szpilkach szalejących na dancingach - miałam wątpliwości, czy taki wyjazd w moim przypadku
w ogóle ma sens. Okazało się, że ma! Trzy tygodnie w Budowlanych
w Szczawnicy, w dodatku w maju, codzienne zabiegi zdrowotne i ćwiczenia w basenie bardzo pomogły mi się zregenerować. Wszędzie są ludzie i ludziska, więc nie można uogólniać. Naprawdę większość kuracjuszy to osoby schorowane i zmęczone. Przynajmniej ja takie przypadki zaobserwowałam w czasie mojego pobytu. Kilka dni temu lekarz wypisał mi drugie skierowanie (po trzech latach!), o które także nie prosiłam. Gdy przyjdzie moja kolejka, spakuję dresy
(a nie złote szpilki) i udam się po zdrowie i relaks.
~zaniepokojona
sobota, 1 maja, 2010, 19:29
jadę 10 .05 do sanatorium Papiernik w Szczawnicy .wysyła mnie ZUS.jak tam jest.Co trzeba zabrać.czy strój kąpielowy jest potrzebny.jakie są warunki.Czy pokoje są już przydzielone czy można wybrać.Może ktoś tam był?Proszę o opinie.Jadę pierwszy raz do sanatorium.
~naprawdę_chora
czwartek, 6 maja, 2010, 22:15
Okolica Szczawnicy jest przepiękna, zwłaszcza w maju. Wiele tras spacerowych, baza wypadowa w góry, możliwość korzystania z ofert miejscowych biur turystycznych. Przydatne są: wygodne obuwie sportowe, ubrania szybkoschnące i niemnące, kurtka lub polar, szlafrok, koniecznie klapki, dres, strój kąpielowy i czepek (można korzystać z basenów w innych ośrodkach),ewentualna "mała czarna" na wyjście, jeśli lubisz. Spodziewaj się skromnych warunków w pokoju. Są przydzielane, ale można poprosić o zmianę. Zabiegi zleci lekarz w zależności od schorzenia.
~Anonim
niedziela, 16 maja, 2010, 15:53
~załamana
poniedziałek, 31 maja, 2010, 13:04
jak mam dostac skierowanie do senatorium jak proszę się już tyle czasu, jestem chora na SM i chorobę stawów i inne ,mam 60 lat i nie byłam jeszcze ani jeden raz w senatorium w całym życiu, natomiast na poczekalni pewna pani doradzała mi że ona już jest 7(słownie siódmy raz)ale jej córka jest lekarzem więc najprawdopodobniej to tak działa .Plebs nie ma prawa do takich zaszczytów a lekarze traktuja zwykłego człowieka jak natręta i wysyłają na badania do...prywatnych (przeważnie są to ich kamraci)
~naprawdę_chora
sobota, 5 czerwca, 2010, 16:45
nie załamuj się. normalnie poproś lekarza o skierowanie.jeśli się jest naprawdę chorym lub po ciężkiej chorobie, lekarze nie odmawiają.
możesz też zmienić lekarza prowadzącego chorobę/choroby. nie musi to być przecież lekarz pierwszego kontaktu. ja leczę się od wieeelu lat m.in. laryngologicznie,jestem po dwóch operacjach. cudem mówię. nie mam żadnego lekarza ani w rodzinie, ani w gronie znajomych. szaraczki też mają szansę na sanatorium.
~mika
niedziela, 20 czerwca, 2010, 08:40
Moi rodzice po raz pierwszy dostali skierowanie do sanatorium w terminie wakacyjnym -chociaż dołączyli do podania pismo aby nie był to wyjazd w wakacje (ponieważ pomagają mi w tym czasie w opiece nad dziećmi, które sama wychowuję). Na nic rozmowy i tłumaczenie z osobą NFZ, żeby zamienili termin na jesień, że odstąpia komus kto chętniej pojedzie w wakacje. Mają wybór albo zrezygnują z sanatorium i przepadnie albo moje 8 letnie dzieci będa same siedzieć w domu! Tak wygląda profesjonalizm tych ludzi w NFZ - banda samolubnych gnoi!!!
~Anonim
niedziela, 27 czerwca, 2010, 22:52
~ROZŻALONA
czwartek, 15 lipca, 2010, 19:00
TO PRAWDA,ZE W RÓŻNYCH ODDZIAŁACH NFZ RÓŻNIE TRAKTUJE SIE WNIOSKI NA LECZENIE SANATORYJNE.WIEM ZE PANIE Z MAZOWIECKIEGO,Z KTORYMI BYLAM W TAMTYM ROKU NAD MORZEM W SANATORIUM SA WŁAŚNIE W TRAKCIE KOLEJNEGO LECZENIA TEZ NAD MORZEM I TEZ NA NFZ-ŻEBY BYŁO JASNO.JA ZŁOŻYŁAM WNIOSEK DOPIERO TERAZ I POWIEDZIANO MI ŻE NA WYJAZD NAD MORZE MOGE CZEKAĆ DO TRZECH LAT.JESTEM Z MAŁOPOLSKI.A CO DO OSÓB KTÓRE SPOTYKA SIE W SANATORIUM-SZCZERZE-POŁOWA NIE POWINNA TAM SIE ZNALEŹĆ-NIGDY!
~Martyka 123
niedziela, 25 lipca, 2010, 16:49
mam skierowanie do Ciechocinka przez NFZ na 13 września 2010 do 22 wojskowego szpitala uzdrowiskowego do 7 pażdziernika jak oni to rozliczą ,ile będzie zabiegów i jakie warunki może ktos wie?
~ewela
niedziela, 1 sierpnia, 2010, 06:20
DO sanatorium jade w tym roku pierwszy raz i tak mysle po niektórych wpisach tutaj ze troche to dołujące jak niektórym łatwo osądzić jest drugą osobę. Nie wszyscy mają "szczęście" cierpieć na choroby widoczne na pierwszy rzut oka. Ja choruję na cięzką, nieuleczalną chorobę. jeśli jednak ktoś spojrzy na mnie z boku to jestem zupełnie normalną dwudziestolatką i najbardziej w sanatorium obawaiam sie tej "armii cierpiących" .. narzekającym ze tylko zajmuje im miejsce ale cóż jak ktoś nie ma własnego życia a woli zatruwać je innym...
~Zosia
wtorek, 3 sierpnia, 2010, 20:23
Czy kto jedzie do sanatorium w cieplicach w terminie od 15 08 2010 z okolic Torunia Włocławka Golubia Lipna Brodnicy Rypina proszę o kontakt zzz4z@vp.pl
~ewcia
poniedziałek, 9 sierpnia, 2010, 15:26
Moim zdaniem na leczenie uzdrowiskowe do sanatorium powinno sie kierowac osoby, ktore lecza sie ambulatoryjnie a nie te co przychodza do lekarza wylacznie raz na rok,po skierowanie i traktuja wyjazd jak tanie spedzenie trzech tygodni. Wiedza one rowniez kiedy sklad wniosek, aby wyjechac w okresie letnim.Szuka sie oszczednosci w sluzbie zdrowia - zaostrzyc kryteria przyznawania skierowan i to jak najszybciej.
~Darek
piątek, 13 sierpnia, 2010, 21:40
proszę o informacje na temat rehabilitacji - szpital uzdrowiskowy Rabka
Zdrój / jeżeli ktoś był / , pobyt ,warunki, co należy zabrac/wrzesień/
i czy koszty przejazdu są zwracane ????
~Monika
piątek, 20 sierpnia, 2010, 13:53
Odp: Kto i na jakich warunkach może dostać skierowanie do sanatorium
Do Pani Martyki 123
Sanatorium wojskowe w Ciechocinku, piękne i nowoczesne, z basenem. Zabiegi ordynuje na miejscu lekarz i on decyduje o ich ilości.
~Zosia
sobota, 21 sierpnia, 2010, 07:17
Złożyłam stosowne dokumenty o przyznanie sanatorium,czekałam 1,5 roku. Propozycja z Funduszu kosztowalaby mnie 70% pobytu prywatnego przy czym nie mam wpływy na przydzielone rodzaje zabiegów,,rodzaj pokoju i łazienki.To już nie są sanatoria dla skromnie uposażonych ludzi,któży wnosili składki w trosce o swoje przyszłe leczenie.Pozdrawiam
~EMILIA
poniedziałek, 23 sierpnia, 2010, 15:35

Witam.Mam pytanie czy jedzie ktos do sanataorium do Swieradowa-Zdrój Czerniawa na turnus od 12 wrzesnia.Ja jade z Kalisza i gdyby ktos tez w tym terminie jechal to prosze o kontakt.podaje numer telefonu 513-341-776
~Betina
niedziela, 29 sierpnia, 2010, 00:51
Witam, mam skierowanie do" Papiernika" w Szczawnicy , chciałabym się dowiedzieć jakie są tam warunki,czy w pobliżu jest basen,jakie są zabiegi ? Jeśli ktoś tam był , proszę o opinię .Pozdrawiam
~gosia_09
środa, 1 września, 2010, 10:50
Prosze o wszelkie opinie o pobycie na turnusie ZUSowskim w Borkowie, Polczyn Zdroj. Prosze o opinie na adres :gosia_w19@hotmail.com
Bede wdzieczna.
~Czagor
czwartek, 2 września, 2010, 13:20
ad ~sila (2010-04-18 13:23)przyłączam się do Pani wypowiedzi co do stanu niektórych obiektów sanatoryjnych dla mnie takim szczególnie złym doświadczeniem był (o ironio) ośrodek "Bajka" w Horyńcu. Łazienka była takiej wielkości że przy myciu nad umywalką wybijało się pupskiem drzwi,innej możliwości nie było,siedzenie na sedesie było sztuką a wyjście spod prysznica wymagało doświadczenia kontorsjonisty.Co do wyrzekających na to że inni wyjeżdżają, a pilnujcie swoich interesów i dbajcie o zdrowie to jest Wasze a nie cudze.
~Marek
poniedziałek, 6 września, 2010, 18:28
Witam. Dostałem skierowanie do szpitala uzdrowiskowego KRYSTYNA w Busko Zdrój.Jadę pierwszy raz,może ktoś był proszę o opinię.Pozdrawiam.
~Joanna
środa, 8 września, 2010, 10:27
Witam mam skierowanie do sanatorium w Szczawnie zdrój dom zdrojowy nr 1 dnia 24.10.2010r kto z Państwa jedzie w tym terminie!proszę o odp na GG.916535 dziękuje!! pozdrawiam!
~Ina
czwartek, 9 września, 2010, 10:41
Witam. Mam skierowanie do sanatorium w Szczawnicy od 5 listopada. Sanatorium "Hutnik". Kilka razy czytałam złe opinie o tym sanatorium Ktoś nazwał je nawet "Alkatraz". Ale cóż nie mamy wpływu na to gdzie i kiedy nas skierują. Mam tylko nadzieję że zabiegi pomogą mi w poprawie zdrowia. Czy ktos z państwa jedzie w tym terminie? Czy może ktoś wie jak załatwic pokój z łazienką. Czy jest darmowy dostęp do internetu w tym budynku? Jak jest z zabiegami?
~Monika
poniedziałek, 13 września, 2010, 23:38
Jeżeli chodzi o Hutnik to proszę odwiedzić strone Hutnika i tam wszytski pisze co i jak, jak również proszę sobie poczytać księgę gości tam są bardzo ciekawe wypowiedzi co tam się dzieje.
~megan49
wtorek, 14 września, 2010, 19:37
Witam,właśnie otrzymałam upragnione miejsce w sanatorium w Busku.Jednakże z powodów rodzinnych musiałam z niego zrezygnować.Napisałam prośbę o zmianę terminu na marzec lecz pani poinformowała mnie że jest to niemożliwe ponieważ ważność mojego skierowania mija w styczniu i powody rodzinne nie są brane pod uwagę.Co o tym sądzicie?
~TOMEK
wtorek, 14 września, 2010, 22:19
WITAM SERDECZNIE.
Mam pytanie czy jezdzie ktos do sanatorium Goscim Drezdenko im W.Degi na turnus od 5 pazdziernika??Ja jade z Kalisza swoim samochodem-jesli bylby ktos zainteresowany to prosze o kontakt chetnie kogos zabiore.507772343.pozdrawiam
~Anonim
środa, 15 września, 2010, 17:21
Witam jestem z Opatówka i też jadę na turnus od 5 pażdziernika nie wiem jeszcze jak się tam dostanę,w razie potrzeby odezwę się.
~Anonim
środa, 15 września, 2010, 18:48
Oczywiscie jesli bylby problem z dojazdem to prosze o kontakt.pozdrawiam serdecznie.PS.Pisze w imieniu mojego wujka a ja jestem z Szalego wiec bardzo blisko Opatowka.
~monika
czwartek, 16 września, 2010, 13:39
Super,dziękuję bardzo.Jadę na rehabilitację po skomplikowanym złamaniu reki więc za kółkiem nie bardzo jeszcze się czuję.Pozdrowionka!
~Anonim
piątek, 17 września, 2010, 20:43
Ewa - Witam
Czy ktos jedzie do sanatorium Równica w Ustroniu od 21 pażdziernika ja jadę z Puław
~krystyna
poniedziałek, 20 września, 2010, 00:28
Witam czy jedzie ktos do Krynicy Zdroju do 20 szpital reh.uzdrowiskowy od 2010.12.09 ja jade z Katowic
~ewka
poniedziałek, 20 września, 2010, 17:35
Do Iny

Ja tez mam skierowanie do Hutnika w Szczawnicy od 5.listopada i tez mam bardzo mieszane myśli , ale chyba najlepiej trzeba będzie sie samemu przekonać.
~krystyna
środa, 22 września, 2010, 08:24
Witam. moze ktos jedzie samochodem do Krynicy Zdroju /20 szpital wojskowy uzdr.reh. od 9 grudnia b.r. Chetnie sie zabiore, oczywiscie partycypujac w kosztach. Mieszkam w Bedzinie /Gorny Slask/.
~aga
piątek, 24 września, 2010, 10:19
witam ja jade do uzdrowiska zimowit w rymanow zdroj turnus od 7/10/2010 moze jedzie tam tez ktos ja jade z ostrowca sw
~szpula
sobota, 25 września, 2010, 19:19
jadę również 7.10.2010 roku z Olsztyna do Rymanowa Zdrój właśnie do Zimowitu ZUS mnie wysyła:-))))))))
~ ania
niedziela, 26 września, 2010, 18:22
witam , czy jest ktos na turnus od 7.10.2010 w sanatorium zus w Papierniku?
~Jola
niedziela, 26 września, 2010, 22:51
W listopadzie jadę do szpitala uzdrowiskowego "Krystyna" w Busku-Zdroju. Jak tam jest?
Wdzięczna będę za informacje.
~Anonim
wtorek, 28 września, 2010, 13:39
witaj szpula ile masz lat ja 35 jade 1 raz mnie tez wysyla zus moze sie spotkamy
~aga
wtorek, 28 września, 2010, 13:40
szpula to mezczyzna czy kobieta
~szpula
wtorek, 28 września, 2010, 23:15

~aga szpula to kobieta bez wątpliwości:-))))))
~Anonim szpula ma lat 45 i ogromne poczucie humoru :-))))))
~aga
środa, 29 września, 2010, 10:23
To milo ze masz poczucie humoru ja jade pierwszy raz boje sie jak to jest w sanatorium mam nadzieje ze bedzie oki .pozdrawiam i moze do zobaczenia .
~szpula
środa, 29 września, 2010, 13:33
będzie na pewno dobrze ja byłam raz na turnusie rehabilitacyjnym w Krynicy Zdrój było rewelacyjnie drugi wyjazd na turnus był nieudany z winy organizatorów na turnusie było 3 osoby zamiast przynajmniej 20 osób hotel był super jedzenie też ale nikt się nami nie zajmował więc wróciłam po tygodniu do domu zrobiłam w Pefronie awanturę i zwrócono mi wszystkie pieniądze W Rymanowie będzie dużo osób ważne tylko ,aby byli w porządku moje gg 22961156
~montik
środa, 29 września, 2010, 14:36
jade 15 pazdziernika z wroclawia do swinoujscia do DW Ewunia z NFZ Nie lubie podrozowac pkp sama Moze ktos tez jedzie w tym dniu ? prosze o kontakt :)GG 8334305
~aga
środa, 29 września, 2010, 14:49
napisze do ciebie na gg
~gojda
czwartek, 30 września, 2010, 11:44
witam własnie dostalam na wyjazd do Ciechocinka od 22 października
~joanna
sobota, 2 października, 2010, 17:11
strach w oczach !! kto jedzie do Szczawna Zdrój dom zdrojowy nr 1 jadę 1 raz do sanatorium boje się czy na prawdę nikt tam się nie wybiera w terminie 24.10 2010 !! to już nie długo a ja nie znam nikogo!!!
~anna
niedziela, 3 października, 2010, 10:52
Witam , ja jade 7.10 do Szczawnicy sanatorium Papiernik czy ktos mi moze powiedziec jak tam jest? ilu osobowe sa pokoje i czy sa z łazienka czy nie? czy jest TV i dostep do internetu? A moze ktos ma skierowanie w tym samym terminie ?
~adnaw
piątek, 8 października, 2010, 20:55
2.11.2010 jadę do Szczawnicy do sanatorium Papiernik proszę o informację jakie są tam zabiegi i atmosfera
~Anna )
sobota, 9 października, 2010, 14:40
Witam! jade do Szczawnicy do ,,Papiernika,, od 2 .11.2010.Napiszcie jak tam jest?
~adnaw i anna
piątek, 15 października, 2010, 20:07
Ja też jadę do Szczawnicy do sanatorium Papiernik 2.11 dziewczyny może tam sie spotkamy,,,
~Anonim
sobota, 16 października, 2010, 21:30
wlasnie jestem w RYMANOWIE ZDROJ jest nawet oki pozdrawiam wszystkich kuracjuszy zimowita oddzial narzadu ruchu 3 pietro
~Anonim
sobota, 16 października, 2010, 22:47
JADĘ Z KOSZALINA DO ŚWIERADOWA ,,LUKAS'' SANATORIUM 0D 27.10.10.MOŻE KTOS JEDZIE W TYM CZASIE?PROSZĘ O KONTAKT TEL.790 433 883 ANIA
~kaczka
niedziela, 17 października, 2010, 13:00
ja jadę dopiero na drugi rok, niedawno złożyłam dokumenty
~Alicja
czwartek, 21 października, 2010, 10:41
JAdę z do sanatorium ;Leśnik drzewiarz" w Krynicy Zdrój 16 listopada . Czy ktoś sie wybiera w tym samym terminie? Również proszę o opinie. :)
~mila
czwartek, 21 października, 2010, 17:42
Joanno,witam cię serdecznie-ja też jadę do Szczawna na turnus rehabilitacyjny 24.10.2010.Napisz proszę skąd jesteś bo ja wybieram się autem -z Kołobrzegu.Pozdrawiam
~Joanna
czwartek, 21 października, 2010, 19:53
Witam Mila! ja jadę autobusem z Zielonej Góry o 7.30 rano do Wałbrzycha a z tam tond taxi do Szczawna gdzieś na 14 będę na miejscu do zobaczenia pozdrawiam!
~Ewa
piątek, 29 października, 2010, 15:35
Jak ja opłacam ZUS, to czy mogę być kierowana przez NFZ ?
~nowari
poniedziałek, 1 listopada, 2010, 20:35
witam Mam termin na 26 listopada do Drezdenka Gościm czy jest ktoś kto w tym terminie jedzie z zielonej góry lub okolic proszę o kontakt na gg 10685276
~nowari
poniedziałek, 1 listopada, 2010, 20:38
Jadę samochodem jeśli jest ktoś zainteresowany kotakt j.w
~Ola
wtorek, 2 listopada, 2010, 19:28
Ja jadę do Krynicy Zdrój do 20 Wojskowego Sanatorium 17 listopada, ktoś się jeszcze w tym terminie wybiera:))
~TOMASZ
środa, 3 listopada, 2010, 16:13
Witam.Jade do sanatorium "WIELKA PIENIAWA"Polanica Zdrój na turnus od 17 listopada i jade z Kalisza jak ktos jedzie w tym terminie to prosze o kontakt.Podaje numer telef 507772343.POZDRAWIAM
~Piotr
sobota, 6 listopada, 2010, 17:30
Jadę do sanatorium Równica w Ustroniu na turnus od 16 listopada 2010 r. Wyjazd z Wrocławia w godzinach rannych. Proszę o kontakt telefoniczny 608159523
~Piotr
sobota, 6 listopada, 2010, 17:39
Jadę samochodem do sanatorium Równica w Ustroniu na turnus od 16 listopada 2010 r. Wyjazd z Wrocławia w godzinach rannych. Mam wolne miejsca. Proszę o kontakt telefoniczny 608159523
~zdzicha
wtorek, 9 listopada, 2010, 12:00
Hej a ja byłam w sanatorium :( , Ewunia-Swinoujscie .Szok ! brakuje słow jakie teraz sa turnusy !!! Wielka beznadzieja .Nie da się opisac w kilku zdaniach .Jak ktos tam jedzie to niech sie nastawi na WIELKIE niespodzianki i wezmie duzo kasy bo wyżywienie nędzne.
~Anonim
poniedziałek, 15 listopada, 2010, 20:34
~WANDA
wtorek, 16 listopada, 2010, 11:10
MAM SKIWROWANIE DO RYMANOWA ZDROJ -UZDROWISKO MARIA
~WANDA
wtorek, 16 listopada, 2010, 11:27
CO MOGE OCZEKIWAC W UZDROWISKU MARIA -RYMANOW ZROJ JAK KTOS TAM JEDZIE TO PROSZE O KONTAKT
~Małgosia
wtorek, 16 listopada, 2010, 19:01
Byłam w Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu. Turnus od 26.X.2010 r. Baza zabiegowa super. Wyzywienie ok. Warunki dobre. Polecam.
~Stanisława
czwartek, 18 listopada, 2010, 13:52
Witam,mam skierowanie do Perły w Ustce od 8 grudnia. Jestem z Gorzowa i mam fatalny dojazd.Może ktoś z państwa się też wybiera w tym terminie?
~polka
środa, 24 listopada, 2010, 14:18
Wiele opini słusznych, a napewno jedna"że połowa skierowanych nigdy tam nie powinna trafić za wsólne pieniądze. Trzeba zadac pytanie: gdzie weryfikacja skierowań, bo lekarz rodzinny zawsze da sie namówić i wypisze skierowanie. A czesto dolegliwości wieku starszego bierze się za przewlekłe choroby i kieruje sie na leczenie te osoby a tak naprawde to juz nic nie pomoże, bo taki jest los człowieka.
~emerytka
środa, 24 listopada, 2010, 18:13
polka wnioskuje z twojej opini ze jestes osoba mloda skoro uwazasz ze starszym juz sie nie nalezy leczenie sanatoryjne, a niby dlaczego mialoby sie starszym nie nalezec? Ja mam odmienne zdanie,czesto ci w sile wieku jada do sanatorium zeby si wyszalec na tanich "wczasach"
~mirosław
czwartek, 25 listopada, 2010, 14:02
Dokumenty złożyłem 6 czerwca 2009 roiku, 12 listopada 2009 otrzymałem odpowiedź o przyjęciu dokumentów z opinią lekarza oraz informację że muszę czekać 26 miesięcy. A 25 listopada 2010 roku otrzymuję pismo, że upłynęło już 18 miesięcy od wydanego skierowania lekarskiego i zgodnie z przepisami z sierpnia 2009 wobec niedostarczenia ponownej opinii lekarza zostało mi cofnięte przyznanie prawa do sanatorium! A rok temu nie było ani słowa w piśmie do mnie, że przed 18-tym miesiącem mam dostarczyć ponowny wniosek swojego lekarza! Jak to nazwać? Brak kulturalnych słów...
~mirosław
czwartek, 25 listopada, 2010, 14:06
Dokumenty złożyłem 6 czerwca 2009 roiku, 12 listopada 2009 otrzymałem odpowiedź o przyjęciu dokumentów z opinią lekarza oraz informację że muszę czekać 26 miesięcy. A 25 listopada 2010 roku otrzymuję pismo, że upłynęło już 18 miesięcy od wydanego skierowania lekarskiego i zgodnie z przepisami z sierpnia 2009 wobec niedostarczenia ponownej opinii lekarza zostało mi cofnięte przyznanie prawa do sanatorium! A rok temu nie było ani słowa w piśmie do mnie, że przed 18-tym miesiącem mam dostarczyć ponowny wniosek swojego lekarza! Jak to nazwać? Brak kulturalnych słów...
~Steffi
sobota, 27 listopada, 2010, 17:53
Nie rozumiem dlaczego NFZ nie poinformował Cię wcześniej. I dlaczego nie sprawdziłeś na przeglądarce , że czas 18 m-cy mija. Myślę, że to wszystko można odkręcić. Mnie się udało.
~ula
czwartek, 16 grudnia, 2010, 11:44
czy ktos jedzie od 15 01 2011 do perly w ustce , jade pierwszy raz do sanatorium , dzwonilam do perly zamowic pokoj ale powiedziano ze to niemizliwe
~dana
niedziela, 19 grudnia, 2010, 14:00
czy ktos jedzie do Busko Zdrój 10 stycznia z woj Podlaskiego ?
~do Uli
niedziela, 19 grudnia, 2010, 17:59
Pani Ulo ja mam skierowanie do Perły od 15.01.2011. Jadę też pierwszy raz.Podaje Pani mój adres meilowy to może sobie porozmawiamy. Do zobaczenia grazynaj27@wp.pl
~ela 2412
poniedziałek, 20 grudnia, 2010, 15:49
czy ktoś jedzie 3 stycznia 2011 roku do sanatorium perła uzdrowisko Sopot ul.bitwy pod Płowcami
~ula
poniedziałek, 20 grudnia, 2010, 19:18
pani grazyno nie moge wejsc na pani adres mejlowy odpowiada ze jest nieprawidlowy. z kąd pani będzie jechala do ustki bo ja z warszawy
~dana
wtorek, 21 grudnia, 2010, 10:39
czy ktos jedzie do sanatorium do Busko Zdroj 10 stycznia 2011roku ?. To mój numer 669422410
~Roberto
środa, 22 grudnia, 2010, 07:38
Witam "dana" ja jadę do Buska Zdroju ale 3 stycznia... to pewnie inne sanatorium... Ale pozdrawiam... i życzę miłego i udanego pobytu.
~do Roberto
środa, 22 grudnia, 2010, 10:42
Wzajemnie..
~Rychu
wtorek, 28 grudnia, 2010, 08:28
Witam! Pani "Ela" 2412- byłem w 2008 r w sanatorium w Sopocie przy tej samej ulicy ale w MSWiA "Heliosie" .Sanatorium "Perła " nie wiem jaki standart w środku ale zewnętrzna bryła tego budynku mówi , że to stary budynek.Blisko morze z deptakiem do mola i do Gdańska . Przystanek do "miasta"po drugiej stronie ulicy.Oczekuję na wyjazd w I kw. 2011r nad morze.Moim cichym marzeniem jest jednak znowu morze chociaż w górach czuję się że jestem w kurorcie, to specyfika msca,tj; dom zdrojowy,park, itd... Dobrego wypoczynku i wszystkiego dobrego !
~barbara
wtorek, 28 grudnia, 2010, 13:50
odowiedź dla "polki". Nie mogę pojąć rozumowania "polki". Przepracowałam uczciwie, prawie bez zwolnień lekarskich, 45 lat(jak wielu moich rówieśn.)Teraz cierpię na bóle stawowe,które tylko sanatoryjnie można podleczyć. Czy wg "polki"płacąc przez wiele lat składki nie mam do tego prawa?? Życzę trochę więcej wyobraźni ludzie mają przeróżne kłopoty, a starość obyw."polkę" też dosięgnie. Czy będzie wówczas siedziała i czekała na śmierć czy walczyła o kondycję!?
~Rychu
środa, 29 grudnia, 2010, 07:34
Do Pani "polki".Proszę czytać ze zrozumieniem temat dot.sanatorium.Sanatoria nie są od tego aby wyleczyć chorych z przewlekłych chorób.Proszę nie mylić pojęć.Łatwo odnależć tematy "sanatoryjne" w internecie i czytać ze zrozumieniem.Osobiście pojechałem po raz pierwszy do sanatorium po 32 lat pracy,ciężkiej pracy, już z zaawansowaną chorobą serca.Oczywiście nie neguję ,że wszyscy kuracjusze powini otrzymać skierowania.Ale to już sprawa sumienia lekarzy kierujących i kuracjuszy.Wszystkiego dobrego !
~EMILIA
środa, 29 grudnia, 2010, 22:10
Witam.Jade do santorium w GOSCIMIU na turnus od 23 lutego 2011.Jestem z KALISZA-jesli ktos tez jedzie w tym samym czasie to prosze o kontakt 513-34-17-76.POZDRAWIAM
~Stasia
sobota, 1 stycznia, 2011, 01:32
Jadę do sanatorium Perła w Sopocie .Turnus od 3 stycznia Z Radomska wyjeżdzam pociągiem 3 stycznia o godz O.O5 Może jeszcze ktoś jedzie tym pociągiem -. Pozdrawiam .
~Maria
poniedziałek, 3 stycznia, 2011, 20:58
Jadę do sanatorium Połczyn-Zdrój16lutego2011.Jestem z Ełku .Pozdrawiam
~japana76
poniedziałek, 3 stycznia, 2011, 20:59
Proszę o pomoc, gdzie znajdę wzor wniosku do sanatorium dla dziecka? Szukam i nie mogę znaleźć. Dziękuję.
~Maria
czwartek, 6 stycznia, 2011, 19:24
Ludzie!!!Proszę napisać jak z Ełku dojechać pociągiem do Połczyn-Zdrój.Słyszałam że najlepiej kierować się na Świdwin.Pozdrawiam
~Rychu
niedziela, 9 stycznia, 2011, 17:36
Odpowiedź Do japana 76.
Wzory skierowań do sanatorium odnajdziesz na stronie internetowej każdego oddziału woj. NFZ w kraju (pdf 0,18MB) druk do pobrania. Gazeta .pl eDziecko.Powdzenia !!!
~Rychu
niedziela, 9 stycznia, 2011, 17:57
Podaję również stronę: nasze sanatorium.pl.
Jest tam dział dot.wyjazdów na leczenie sanatoryjne dla dzieci.
~c
niedziela, 9 stycznia, 2011, 19:31
no
~R...
czwartek, 13 stycznia, 2011, 14:28
czy ktoś jedzie do sanatorium Lukas w Świeradowie na turnus od 26-01-2011
z opola
~ewa
czwartek, 13 stycznia, 2011, 19:20
czy ktos jedzie do sanatorium ;przy tezni; w inowroclawiu od 11 02 2011 , a moze ktos byl i napisze cos o nim .
~Asia
piątek, 14 stycznia, 2011, 17:29
Szukam pań jadacych na turnus do ROWNICY w Ustroniu od 18 marca.
~Ulka
poniedziałek, 17 stycznia, 2011, 10:39
Czy jedzie ktos z Zus-u 03.02.2011 do sanatorium papiernik w Szczawnicy? jesli ktos jedzie w tym czasie to bardzo prosze napiszcie
~Bolek
poniedziałek, 17 stycznia, 2011, 18:56
Mam skierowanie do GOŚCIMIA na 30 stycznia 2011
~Ulka
wtorek, 18 stycznia, 2011, 08:37
Czy naprawde nikt nie jedzie do Papiernika?A moze ktos tam byl i moze cos na ten temat napisac?
Bede bardzo wdzieczna
~Janusz
wtorek, 18 stycznia, 2011, 09:53
Wyjazd do sanatorium
Mam skierowanie do Róży w Ustroniu na 30-01-2011 jadę autkiem.
~Janusz
wtorek, 18 stycznia, 2011, 09:55
Wyjazd do sanatorium
Mam skierowanie do Róży w Ustroniu na 30-01-2011 jadę autkiem.
~Ewa
środa, 19 stycznia, 2011, 12:50
dostałam skierowanie pierwsze!!! do miejscowości Jedlec koło Kalisza,może był ktoś w tym ośrodku??
~Stenia
niedziela, 23 stycznia, 2011, 00:57
A ja cały m-c usiłuję dopytać się o zwroty- chciałabym do Krynicy, Lądka, Muszyny i nic. A myślałam , że w styczniu będzie łatwo.Stenia
~Rychu
poniedziałek, 31 stycznia, 2011, 08:11
Poczekaj na wiosnę.Zimą chcesz jechać do górskiego grajdołka? Jak przyjdzie Tobie chodzić na zabiegi z górki a potem wracając z hydrozabiegów w mróz pod górkę.Przeżyłem to tylko raz w życiu w Kudowie Zdroju i nie chcę takiego leczenia nigdy.A co do msc ze zwrotów , jest takie oblężenie na wyjazdy , że głowa mała.Przepisy pozmieniały się roku ubiegłym jak i również finansowanie do sanatorium również.To nie PRL, jeżdżono wówczas co roku bez problemów.Staraj się na leczenie uzdrowiskowe nad morze to wrócisz jak nowonarodzona.Naprawdę warto.
~żaneta
piątek, 4 lutego, 2011, 19:36
wyjazd do sanatorium
Mam skierowanie do Perły w Ustce na 28-02-2011 jadę autkiem ,posiadam wolne miejsca
~Rychu
wtorek, 8 lutego, 2011, 13:00
Jak wrócisz z "Perły" , to proszę napisz jakie są warunki(pokoje,wyżywienie i zabiegi).Życzę dobrego wypoczynku.
~do Rycha
czwartek, 10 lutego, 2011, 12:07
do Rycha.
5 02wrocilam z perly.zabiegi na miejscu chociaz skromne, wyzywienie smaczne pokoje z lazienkami, czyste ale male. daleko do centrum miasta.na miejscu jest kawiarnia i dyskoteki. milego wypoczynku
~Rychu
czwartek, 10 lutego, 2011, 13:19
Dzięki za info.Faktycznie tak jak na stronie internetowej.Jest to praktycznie DWS. Czy byłaś na skierowanie z NFZ ?Jak daleko do centrum? Mam trochę czasu.Może " Radość" , blisko morza.
~Majka
piątek, 11 lutego, 2011, 20:08
Do Ewy :)

Witam... ja też dostałam skierowanie do sanatorium w Jedlcu, jadę 7 marca a Ty kiedy? I skąd jesteś? :)
~Majka
piątek, 11 lutego, 2011, 20:27
Jedzie ktoś z Was w tym terminie w ogóle? :)
~iga
czwartek, 17 lutego, 2011, 23:08
witam ludzie czy ktoś był może w Kołobrzeguw sanatorium"monaLisa"?jak tam jest?
~Majka
piątek, 18 lutego, 2011, 14:37
jak tam jest to nie wiem ale informacja się przyda, planuje jechać tam :)
~do rycha
sobota, 19 lutego, 2011, 18:51
bylam z nfz. do centrum ok 2 km.kuracjusze raczej chwala perle, z radosci przychodzili do perly na dyskoteki. do morza tez blisko . w pokojach sa reczniki a czajniki na korytazu.
~Rychu
niedziela, 20 lutego, 2011, 12:00
Serdecznie dziękuję za info.Pozdrówko !
~Rychu
niedziela, 20 lutego, 2011, 12:06
Serdecznie dziękuję za info.Pozdrówko !
~mila
niedziela, 20 lutego, 2011, 15:03
jak oceniacie rewal w kolobrzegu?
~Acc'20
niedziela, 20 lutego, 2011, 21:28
Jak-jest-za-skierowanie-wystawione.przez-rodzinnego-będę-płaciła-sanatorium
~Iga
poniedziałek, 21 lutego, 2011, 13:34
do Majki witam ja czytałam na necie,że nie za ciekawie tam jest co prawda czyściutko w pokojach ale przestarzały sprzęt no i oferują bardzo mały pakiet zabiegów jednym słowem zadupie.A Ty co o tym sanatorium wiesz?może ktoś z Twoich znajomych tam był?
~Iga
poniedziałek, 21 lutego, 2011, 13:45
Witam jeszcze raz -czy ktoś coś konkretnego wie o "monalisie"w Kołobrzegu?????????????????????????????????????????????????????
~Jola
środa, 23 lutego, 2011, 22:24
Pozdrawiam Wszystkich uczestników turnusu GOŚCIM 30.01-22.02.2011r(tych bardziej i mniej zadowolonych)!!!!!Danka i Dorota -buziolki!!!
~asia
poniedziałek, 28 lutego, 2011, 16:43
jadę do gościmia 18 marca chętnie sięz kimś zabiorę jestem z okolic zielonej góry nr tel 695284959
~asia
poniedziałek, 28 lutego, 2011, 16:48
przepraszm ma być 19 marzec pozdrawiam
~Beata
piątek, 4 marca, 2011, 17:02
Może ktoś z okolic Poznania dostał skierowanie do Dzwonkówki w Szczawnicy na turnus od 21 kwietnia do 12 maja? Rozważam, czy jechać autobusem, czy może z kimś własnym autem?
~Basia LODZI
niedziela, 6 marca, 2011, 19:12
witam panstwa,jestem z Lodzi,22 marca jade do ustki ,,tecza,,czy ktosz panstwa jedzie w tym samym terminie ,jesli tak w wiekszym gronie bedzoe razniej,chetnie dolacze sie do kompletu w aucie,Jade pierwszy raz i mam male obawy,.prosze dzwoncie do mnie,ja z braku czasu nie zaglądam czesto na stronke internetowa,Basia moj nr tel,,,509 254 963
~Monika
wtorek, 8 marca, 2011, 12:22
Szczawnica Papiernik 25,03,2011r jedzie ktoś
Witam czy jedzie ktoś do Szczawnicy Papiernik w terminie 25,03,2011

jeśli jest osoba ,osoby z okolic Katowic Sosnowca Dąbrowa Górnicza proszę o kontakt na maila monikakorfel@wp.pl razem raźniej Pozdrawiam Jadę pierwszy raz więc jestem trochę aaaaaaaaaaaaaa wystraszona :)
~Monika
wtorek, 8 marca, 2011, 12:24
Szczawnica Papiernik 25,03,2011r jedzie ktoś
Witam czy jedzie ktoś do Szczawnicy Papiernik w terminie 25,03,2011

jeśli jest osoba ,osoby z okolic Katowic Sosnowca Dąbrowa Górnicza proszę o kontakt na maila monikakorfel@wp.pl razem raźniej Pozdrawiam Jadę pierwszy raz więc jestem trochę aaaaaaaaaaaaaa wystraszona :)
~Rychu
środa, 9 marca, 2011, 07:56
Do Basia LODZI, jak wrócisz z sanatorium "Tęcza" , to proszę napisz: czy zabiegi w budynku w sanatorium,, jak z wyżywieniem i w jakim przedziale czasowym, czajniki są w pokojach czy na korytarzach, kawiarenka,ręczniki, TV i radio czy są w pokojach.Jak daleko od sanatorium do morza.Pozdrówko i życzę dobrego wypoczynku.
~jarek
środa, 9 marca, 2011, 16:16
ja mam skierowanie na 25 03 2011 z bochni jestem
jade do sanatorium papiernik jak tam jest?
katon@op.pl
~Grzegorz F
środa, 9 marca, 2011, 18:29
ja też jadę 25 marca do papiernika pierwszy raz.Jestem z pod Włoszczowy.
~jarek
czwartek, 10 marca, 2011, 07:20
a na ktura godzine tam mamy byc 25.03? i co zabrac?
~Rychu
czwartek, 10 marca, 2011, 08:53
Do jarek- wejdź na stronę internetową www.nasze sanatorium.pl Odczytasz opinie o różnych sanatoriach,w tym o "Papiernik" również. Po zalogowaniu się na tej stronie możesz wpisywać swoje posty.
~Grzegorz F
czwartek, 10 marca, 2011, 09:35
jadę autobusem z Kielc w Szczawnicy będę przed szóstą rano wielkiego wyboru nie mam to jedyny autobus.A ile trwa taki turnus.Ktoś wie.Napiszcie.
~Stenia
czwartek, 10 marca, 2011, 11:53
Przecież na skierowaniu pisze od-do. Z NFZ 21 dni z ZUS 24 dni. Zyczę udanego pobytu i proszę coś napisać po powrocie.
~Grzegorz F
czwartek, 10 marca, 2011, 16:31
Dzęki Steniu.Ja mam skierowanie w ramach prewęcji zus ale jest tylko napisane od kiedy.Napewno napisze jak było sam jestem ciekawy.Naczytałem się wielu opini na temat papiernika zobaczymy ile w tym prawdy.Pozdrawiam.
~Margra
piątek, 11 marca, 2011, 08:55
Leczenie kręgosłupa w Busku. Gdzie?
Czy ktoś z Państwa był na prywatnym leczeniu w Busku Zdroju? Będę wdzięczna za informacje, polecające sanatorium. Wstępny wybór padł na "Słowacki". Obawiam się tylko o posiłki w formie szwedzkiego stołu:)
Chciałabym raczej stracić kilogramów parę, a nie przywieźć nowe, darowane od Słowackiego.
Wybieram się 26 lub 27 marca, jeżeli coś znajdę.
Mieszkam w okolicach Ełku. Może ktoś również planuje taki termin?
Margra
~Stenia
piątek, 11 marca, 2011, 18:24
Byłam w sanatorium w ramach prewencji ZUS 2 razy w Inowrocławiu. Szok! Było okropnie. Niektórym pobyt przedłużano ale nie wiem na jakiej zasadzie i dlaczego. Pewnie chcieli ich uzdrowić. Byłam również w Szczawnie z NFZ . Tam również byli z Zus-u i mieli super warunki. Wydaje mi się ,że tylko Inowrocław to takie dziadostwo delikatnie mówiąc. Mam nadzieję Grzegorzu że będzie fajnie, tego Ci życzę.
~Grzegorz F
piątek, 11 marca, 2011, 19:21
Dziękuje Steniu za życzenia, ja też mam nadzieję, że bedzie fajnie. Boję się tylko,że bedę tęsknił za dziećmi. Jestem domatorem, a to mój pierwszy tak długi wyjazd od czasu wojska. Pozdrawiam.
~kris
piątek, 11 marca, 2011, 23:28
Witam.wybieram sie do sanatorium uzdrowiskowe "MARIA" W RYMANOWIE ZDRÓJ i chciałem sie dowiedzieć czy warto tam jechać mój email kkkultmen@op.pl
~Anonim
poniedziałek, 21 marca, 2011, 11:40
Uzdrowisko Swoszowice, był ktoś? Jest sens tam jechać, bo przecież to Krakówek.
~nicca
poniedziałek, 21 marca, 2011, 11:58
~nicca
poniedziałek, 21 marca, 2011, 12:03
~anka
czwartek, 24 marca, 2011, 11:08
witam.Pod koniec kwietnia wybieram sie do sanatorium w Świnoujściu do Admirała I, może tam był? Proszę o wypowiedzi na temat pobytu.
~Beata
piątek, 25 marca, 2011, 23:35
Jadę 21 kwietnia do Dzwonkówki w Szczawnicy? Czy ktoś zna to miejsce, albo tam się wybiera?
~jacenty
piątek, 1 kwietnia, 2011, 12:41
Jestem w trakcie oczekiwania na przyznanie mi sanatorium/endprotezy/ w marcu2011 przeszedłem kolejną operację/ślinianki/3razy operowane.Lekarka wystawiła mi skierowanie do sanatorium.Nie wiem czy mogę je złożyć.Czy inne jednostki chorobowe są brane po uwagę.Czy mogę wyjecha dwukrotnie w danym roku.Proszę o informację.
~Olcia
czwartek, 7 kwietnia, 2011, 12:19
czy ktos może wybiera się do Świeradowa w terminie od 26.04.2011r.??
~Olcia1989
czwartek, 7 kwietnia, 2011, 12:21
Świeradów Zdrój St. Lukas
Czy ktoś może wybiera się do sanatorium w terminie 26.04.2011? podaje swoje gg 5967470
~Olcia1989
czwartek, 7 kwietnia, 2011, 12:27
Świeradów Zdrój St. Lukas
Czy ktoś może wybiera się do sanatorium w terminie 26.04.2011? podaje swoje gg 5967470
~Olcia
czwartek, 7 kwietnia, 2011, 12:28
czy ktos może wybiera się do Świeradowa w terminie od 26.04.2011r.??
~ELA
poniedziałek, 11 kwietnia, 2011, 13:41
ela; do BEATY .WYBIERAMY SIE DO DZWONKÓWKI ALE DOPIERO W CZERWCU.SZUKAŁAM OPINI O TYM SANTORIUM ALE NIC SZCZEGOLNEGO.JEST NIEDALEKO SANATORIUM NAUCZYCIEL .JAK PRZYJEDZIESZ TO NAPISZ CHOCIAZ TY CO SĄDZISZ I JAKIE WARUNKI.
~Beata
poniedziałek, 11 kwietnia, 2011, 23:50
...do Eli. Ja jestem nastawiona pozytywnie. Pora roku i miejsce pozwoli na odpoczynek. Napiszę po powrocie.
~Ela
środa, 13 kwietnia, 2011, 19:49
do Beaty.Ja tez się ciesze bo to czerwiec ,bedzie mozna pochodzić,Szczawnica jest piękna,często tam jeżdzilismy będzie Ci sie napewno podobac ,jest co zwiedzać jak będziesz miec fajne towarzystwo to nie będziesz się nudzić.Nam zalezy na zabiegach i oby pogoda dopisała czego i Tobie życzę
~Rychu
czwartek, 14 kwietnia, 2011, 21:15
Czerwiec- jechać i nie zastanawiać się.Super pora.Dobrego wypoczynku życzę!
~Anonim
poniedziałek, 18 kwietnia, 2011, 11:06
jade prywatnie do ciechocinka jakie papiery sa potrzebne
~Iza
wtorek, 26 kwietnia, 2011, 16:46
Lekarz rodzinny wypisał mi skierowanie do sanatorium-klimat nadmorski dostałam skierowanie do Inowrocławia. Trochę daleko do morza!
~gary
środa, 27 kwietnia, 2011, 12:28
Czy z odwiedzajacych ta stronę wybiera się na turnus od 12 maja 2011 do Papiernika w Szczawnicy?? Tak z ciekawosci pytam bo chyba fajniej jadąc juz kogos wcześniej poznać ;-)
~Anonim
wtorek, 3 maja, 2011, 18:51
...do Eli. W Szczawnicy nie można się nudzić, szczególnie gdy świeci słońce. Dzwonkówka, podobnie jak większość sanatoriów, jest w górnej części. Sporo chodzenia, ale za to fajne widoki nawet z balkonu. Tutaj jest wyjątkowo dobre jedzenie i miła obsługa. Warunki lokalowe przeciętne. Słabe punkty to brak basenu, kawiarni i trochę mała ilość oferowanych zabiegów, ale ja osobiście regeneruję swoje zdrowie. Popołudnia, soboty i niedziele są wolne od zabiegów. Jest sporo czasu na odpoczynek, spacery, licznie wycieczki i rozrywkę w dobrym towarzystwie. Ja czuję się tutaj bardzo dobrze, czego i Tobie życzę. Pozdrawiam!
~Rychu
środa, 4 maja, 2011, 13:07
I tak trzymać a nie martwić się, że nie ma w pokoju czajnika bo kawusi nie mogę wypić codziennie a od kawusi to nadciśnienia można dostać i wówczas będzie problem dla lekarza wystawiajacego skierowanie i problem z wysłaniem do sanatorium czy podróż nie będzie męcząca . I jeszcze disco w głowie to tylko żyć i nie umierać z takimi chorobami , czy to jadą do sanatorium szukać wrażeń na tańcach i na tzw fajfy ludzie zmęczeni i chorzy ,czy raczej wyjeżdżają na wywczasy z funduszu NFZ ?
~Beti2708
czwartek, 5 maja, 2011, 12:37
Witajcie wszyscy! Proszę o kontakt kogoś kto był w Busku Zdrój w sanatorium Krystyna . Będę wdzięczna.

Beata
~Beti2708
czwartek, 5 maja, 2011, 12:42
Mam pytanko może ktoś dostał skierowanie do Buska na lipiec i sierpień?

Pozdrawiam ciepło

Beata
~El
piątek, 6 maja, 2011, 09:12
do;Anonima ,Dzięki za komentarz na temat tego sanatorium.Myślę że najważniejsza jest pogoda i optymistyczne nastawienie.Warunki jedne są lepsze inne gorsze ale nie oto chodzi.Zależy nam na zabiegach,chcemy z mężem odpocząć.Szczawnica jest urocza bo często tam jezdziliśmy.Jest co zwiedzać.Juz teraz trenujemy żeby nie dostac zakwasów.Pozdrowienia dla kuracjuszy.
~Adi
środa, 11 maja, 2011, 22:48
Witam! Był ktoś może w Ciechocinku w Szpitalu uzdrowiskowym nr 1? Jak tam jest i jakie macie o nim opinie? Jakie są tam warunki? Warto jechać? Różni się czymś ten szpital od sanatorium?
~Adi
środa, 11 maja, 2011, 23:04
Witam! Był ktoś może w Ciechocinku w Szpitalu uzdrowiskowym nr 1? Jak tam jest i jakie macie o nim opinie? Jakie są tam warunki? Warto jechać? Różni się czymś ten szpital od sanatorium?
~Adka
sobota, 14 maja, 2011, 18:23
Witam! Mam pytanie czy jedzie ktoś może do Ciechocinka na turnus 04.08.11 do szpitala uzdrowiskowego nr 1??
~bar
sobota, 21 maja, 2011, 16:07
byłam w Szczawnicy jeśli chodzi o warunki to nie są luksusy .pokoje były sprzątane przez cały turnus może ze trzy razy a łazienki wcale nie są myte,śmieci musowo samemu wynosić bo to do sprzątaczki nie należy.z takim sanatorium spotkałam się pierwszy raz i nie wiem za co płacą sprzątaczką jest tam brudno co pozostawia wiele do życzenia.
~Ala
niedziela, 22 maja, 2011, 11:24
W którym sanatorium, bo przecież jest ich tam kilka?
~Monia
środa, 25 maja, 2011, 13:31
Jadę do Papiernika 6.06 leczyć kolano po acl oby tylko z nogą było lepiej resztę zniosę
~ola p.
sobota, 28 maja, 2011, 10:12
~ola.p
sobota, 28 maja, 2011, 10:15
super jest pokuj na odziale b4 w 7 3 łóżka ale lepsze są na odziale matka z dzieckiem:)polecam bo chodzę do klasy 2
~irena
sobota, 28 maja, 2011, 20:25
Mam pytanie.....dostałam skierowanie do sanatorium w góry a złożony był wniosek nad morze bo w górach się fatalnie czuje...czy mogę pisać odwołanie do NFZ czy mam szanse na zmianę sanatorium....
~irena
sobota, 28 maja, 2011, 20:30
Mam pytanie.....dostałam skierowanie do sanatorium w góry a złożony był wniosek nad morze bo w górach się fatalnie czuje...czy mogę pisać odwołanie do NFZ czy mam szanse na zmianę sanatorium....
~Stenia
sobota, 28 maja, 2011, 21:12
Nie sądzę . NFZ kieruje się swoimi prawami. To ich lekarz decyduje co dla nas najlepsze. Niemniej jednak zawsze dostałam góry jak pisał lekarz i jak chciałam. Jeśli odeślesz Irenko to mogą to potraktować jako rezygnację. Zadzwoń do NFZ może trafisz na fajną babkę. A dokąd dostałaś i od kiedy jeśli wolno wiedzieć?
~irena
sobota, 28 maja, 2011, 21:59
Dostałam do Polańczyka
~Anonim
sobota, 28 maja, 2011, 22:01
Lekarz przy mnie wypisywał skierowanie i napisał że mogę tylko nad morzem.... pójdę w poniedziałek do lekarza niech mi napisze ze mogę tylko nad morzem i wyślę do NFZ
~Stenia
sobota, 28 maja, 2011, 22:28
Byłam w Polańczyku 2 razy w "Solince". Było super. Irenko jeśli lubisz tańczyć to jest gdzie. No i powietrze jest bardzo czyste. To są plusy bo tak wogóle to dziura. Anonim napisz może do NFZ z propozycją ośrodka . Pisałam do NFZ o Krynicę i dostałam tam gdzie chciałam.
~Anonim
niedziela, 29 maja, 2011, 10:58
jadę do Szczawnicy 21 czerwca,czy ktoś jedzie z Tomaszowa?Monika
~Westa
niedziela, 29 maja, 2011, 20:03
Czy ktoś jeszcze dostał sanatorium w Ciechocinku w terminie 24.07 do 14.08.2011.
Chciałam morze,a dostałam Ciechocinek.Może ktoś sie zemną zamieni na morze.
Pozdrawiam.
~Monika
wtorek, 31 maja, 2011, 16:55
ciekawa jestem jakie warunki w Szczawnicy w Papierniku proszę o opinię
~Anonim
czwartek, 2 czerwca, 2011, 22:20
Mam skierowanie do Inowrocławia do Kujawianki czy może mi ktoś napisać co to sanatorium,brak strony w internecie i jakichkolwiek informacji.
~Ula
środa, 8 czerwca, 2011, 13:18
Nie byłam w sanatorium z NFZ ale z ZUS wiem co tam się dzieje ludzie chorzy są traktowani jak zło konieczne.Gdy ko,leżanka z pokoju poczuła się bardzo żle pani doktor stwierdziła że tu przyjeżdżaja ludzie zdrowi a nie chorzy.Również byli ludzie z NFZ i jak opowiadają kiedy złożyć nastepny wniosek żeby jechac w lato i jak motywowac bo nigdzie za tak małe pieniadze urlopu nie spedza . Koszmar dla ludzi chcących się leczyc.
~dorota
sobota, 11 czerwca, 2011, 11:57
Dostałam skierowanie do sanatorium w 2007 roku, od czterech lat mam przepychanke z NFZ, skierowanie wypisał mi lekarz specjalista z zaznaczeniem, że nad morzem, ale otrzymałam góry z chorobą serca. Jak dzwoniłam do NFZ to pani mi powiedziała, że wszyscy by chcieli nad morze. Opócz choroby serca mam jeszcze alergie i przewlekłe zapalenie górnych dróg oddechowych.Teraz otrzymałam Ciechocinek - sanatorium Grażyna- czy ktoś tam był i czy to prawda, że do sanatorium trzeba być zdrowym żeby jechać.
~podatnik
poniedziałek, 13 czerwca, 2011, 11:59
sa tacy co wyjezdzaja 4-5 razy w roku z tego samego miejsca, w ktorym byl zlozony wniosek.
~podatnik
poniedziałek, 13 czerwca, 2011, 12:08
do Doroty; z choroba serca nie radzilbym jechac do Ciechocinka, jak wiatr bedzie od Wisly to mozna jakos wtrzymac ale jak od tezni to moga byc klopoty i to powazne. tak wogole to w Cichocinku chce sie ciagle spac bo jest tam mikroklimat spowodowany obecnoscia tezni, na drogi oddechowe sa dobre ale nie na serce!!!!!!
~podatnik
poniedziałek, 13 czerwca, 2011, 12:35
do Doroty; z choroba serca nie radzilbym jechac do Ciechocinka, jak wiatr bedzie od Wisly to mozna jakos wtrzymac ale jak od tezni to moga byc klopoty i to powazne. tak wogole to w Cichocinku chce sie ciagle spac bo jest tam mikroklimat spowodowany obecnoscia tezni, na drogi oddechowe sa dobre ale nie na serce!!!!!!
~Ewcia
poniedziałek, 13 czerwca, 2011, 22:40
A był może ktoś w Ciechocinku w Szpitalu uzdrowiskowym nr 1? Może jakieś opinie na jego temat?
~LUŚKA
wtorek, 14 czerwca, 2011, 11:48
Witam!
A co sądzicie Państwo o Świeradowie? Mam tam jechac, turnus od 07.07.2011 r. Zależy mi na dobrych cwiczeniach gimnastycznych, tzn. rehabilitantach, którzy wiedzą co robią, a nie podwieszają chorych w klatkach i na tym koniec. Będę wdzięczna za jakieś informacje
~gosia149
środa, 15 czerwca, 2011, 20:57
Witam.Jadę do sanatorium ze ZUS do Gościmia k/Drezdenka 22 lipca 2011.Może ktoś z Państwa też ma przydzielone to miejsce i ten termin.Razem weselej no i pewniej.Jestem z okolicy Kępna-wielkopolskie.Proszę o kontakt gosia149@poczta.fm
~danuta
czwartek, 16 czerwca, 2011, 11:04
Byłam w szpitalu Swieradów Czerniawa jest tam bardzo fajnie opieka lekarska super ,oraz pielegniarek też zabiegi rewelacja nie mam żadnych uwag.aby tylko zdrowie się poprawiło.Warunki pobytu rewelacja.
~LUŚKA
sobota, 18 czerwca, 2011, 22:33
Bardzo dziękuję za odpowiedź "Danuto". Mam skierowanie do Lukasa i wierzę, ze tam tez będzie dobrze. Jestem po wypadku na nartach, byłam w sanatorium RÓŻA w Ustroniu. Serdecznie polecam :)
~Lenka
poniedziałek, 20 czerwca, 2011, 09:50
Witam!
Mam skierowanie do sanatorium w Krynicy Zdroju - Watra w okresie 28.10 do 18.11.2011r.Proszę o informację na temat tego sanatorium.Interesuje mnie ilość zabiegów, czy jest basen, jakie wyżywienie, warunki w pokojach itp. A może ktoś tam jedzie w tym czasie co ja. Chętnie nawiążę kontakt.
~BARBARAsŁAWKÓW
poniedziałek, 20 czerwca, 2011, 23:00
Dostałam skierowanie do sanatorium Amer-pOL W pOLANIKU W SIERPNIU2011R
JESTEM CIEKAQWA OPINI
~BARBARAsŁAWKÓW
poniedziałek, 20 czerwca, 2011, 23:00
JESTEM CIEKAQWA OPINI
~BARBARAsŁAWKÓW
poniedziałek, 20 czerwca, 2011, 23:01
JESTEM CIEKAQWA OPINI
~BARBARAsŁAWKÓW
poniedziałek, 20 czerwca, 2011, 23:02
JESTEM CIEKAQWA OPINI
~poznanianka
wtorek, 21 czerwca, 2011, 17:24
Otrzymałam skierowanie z zus -w ramach prewencji rentowej - do Darłówka.Jakie są opinie o ośrodku "jantar"?
~Anonim
wtorek, 21 czerwca, 2011, 17:25
Pomyliłam nazwę miejscowości- chodzi oczywiście o Jantar w Dziwnówku !!!
~Stenia
sobota, 25 czerwca, 2011, 20:23
Lenko w Watrze nie ma basenu. warunki bytowe dobre tylko kłopot z jedynkami. Nie ma wcześniejszej rezerwacji pokoju. Ośrodek jest na górce trochę trzeba się nagimnastykować przy podejściu.Ale może to i dobre.Z którego NFZ jedziesz, że dostałaś tak odległy termin?
~Lenka
poniedziałek, 27 czerwca, 2011, 09:08
Witam Cię Steniu!
Sama jestem zdziwiona, że z takim wyprzedzeniem dostałam ten przydział.A jest on z NFZ dolnośląskiego tzn. z Wrocławia.Nie jestem zachwycona tym terminem lecz nie mam wyboru.Przeraża mnie fakt dojazdu do Krynicy /biorąc pod uwagę/ obecne połączenia oraz to, że niezbyt dobrze czuję się w górach pomimo, że je uwielbiam.Dziękuję Ci bardzo za informacje.
Pozdrawiam!
~Rychu
środa, 29 czerwca, 2011, 14:12
Witam !Dostałaś z NFZ w czerwcu kiedy jeszcze tysiące oczekujących jest w kolejkach na wyjazd z NFZ , skierowanie w terminie października? Może jesteś z prewencji ZUSu ?Pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem jeśli chodzi o przedział czasowy od skierowania do czasu wyjazdu do sanatorium.Dziwne.
~Maśka
środa, 29 czerwca, 2011, 19:27
Sanatorium w Audustowie
Witam. Czy ktoś z Państwa wybiera się na turnus do Ośrodka Budowlani w Augustowie od 22/07/2011? Jestem z okolicy Żyrardowa i szukam osoby w którą mogłabym się zabrać.... Mój nr tel to 793-126-661. za kontakt dziękuję!
~ona
środa, 29 czerwca, 2011, 20:30
Cześć mam turnus 27.07-17.08 PERŁA SOPOT moze Ktoś z okolicy Z.Góry również?
~Lenka
czwartek, 30 czerwca, 2011, 09:54
Witam Cię Rychu!
Nie , nie jestem z prewencji ZUS-u.Ja również nie słyszałam o przydziale z takim wyprzedzeniem.Myślałam, że to jakaś pomyłka sprawdzając w internecie w przeglądarce skierowań. Jednak po kilku dniach dostałam pisemne potwierdzenie.
~Rychu
piątek, 1 lipca, 2011, 21:44
Dobry wieczór !To ewenement.Miałem sytuację ale dotyczyła li tylko msca ze zwrotu na przełomie lipca/sierpnia z czego bardzo się ucieszyłem i z samego pobytu w sanatorium a również lato tamtego roku było upalne.Raz tylko tak mi się udało jako losowy przypadek.Takie to było przyśpieszenie.
~lil
sobota, 2 lipca, 2011, 00:23
Czy ktos z Was był w szpitalu uzdrowiskowym "Krystyna" w Busku? Bardzo proszę o opinie-jakie są warunki miszkaniowe itp?
~beatifful on 22
sobota, 2 lipca, 2011, 21:11
ja jade do sanatorium 9 sierpien beatifful zawita rok temu bylem tam ajc teraz tez bede na 3 tygodnie jestem wolny dziewczyny szukam tej jedynej mrrrr
~podlasianka
wtorek, 5 lipca, 2011, 21:57
Witam ,18 lipca jadę do szczawnicy do sanatorium dzwonkowka spółdzielnia pracy.Czy może mi ktoś wytłumaczyc o co chodzi z ta spółdzielnią? Może ktoś tam był ,a może jedzie w tym samym terminie.proszę o informację,kontakt na gg:20188030
~Anonim
czwartek, 7 lipca, 2011, 11:19
Witam! 12.07. wyjezdzam do sanatorium Maria w Rymanowie Zdroj. Mam pytanie czy ktos z okolic Krakowa wybiera sie tam w tym czasie i do tego obiektu?
~Tomasz
piątek, 8 lipca, 2011, 21:23
Czy we wszystkich województwach wnioski do sanatorium można składać po roku od ostatniego pobytu? Może ktoś mi odpowie
~xOblYzsUitFmCUBNV
sobota, 9 lipca, 2011, 00:56
Kto i na jakich warunkach mo
These pieces rellay set a standard in the industry.
~skarga
sobota, 9 lipca, 2011, 14:34
Wniosek zawsze możesz złożyć.Skargę napisać do premiera.Nikt tobie nie zabroni.
~Stenia
niedziela, 10 lipca, 2011, 10:56
W mazowieckim NFZ składamy najlepiej zaraz po powrocie.I tak okres oczekiwania jest 18 m-cy. Dla przyzwoitości czekamy 2 m-ce.
~TOMEK
poniedziałek, 11 lipca, 2011, 11:47
WITAM.JADE DO SZPITALA REHABILITACYJNEGO GORZNO NA TURNUS OD 26 LIPCA DO 16 SIERPNIA SWOIM SAMOCHODEM Z KALISZA,JESLI KTOS BY SIE CHCIAL ZABRAC TO PROSZE O KONTAKT!!!! PODAJE NUMER TELEFONU 507772343.POZDRAWIAM
~ala
wtorek, 12 lipca, 2011, 12:22
Witam! Czy ktoś z Panstwa był ostatnio w szpitalu "Krystyna" w Busku? Będę wdzięczna za opinie (zwłaszcza dotyczące zabiegów i personelu medycznego). Z góry dziękuję!
~mazowieckie
sobota, 16 lipca, 2011, 21:30
Stenia ściemia.
~emilia wojnowska wielkopolskie
niedziela, 17 lipca, 2011, 19:39
Byłam w marcu br. w sanatorium Mieszko w kamieniu Pomorskim i byłam pod pełnym wrażeniem.Obsługa medyczna lekarska i pielęgniarska oraz personelu pomocniczego była wręcz profesionalna, miła kulturalna i bardzo pomocna. A już osoby wykonujące różne zabiegi po prosyu super. Zastrzeżenie można było mieć do wyżywienia, ale tylko do tego ,bo obsługa robiła co mogła aby zminimalizować ten defekt.Naprawdę polecam
~do emili wojnowskiej wielkopolska
niedziela, 17 lipca, 2011, 21:10
Jakie dolegliwości leczą w mieszku? Chce tam jechać prywatnie.Cierpię na nadciśnienie tętnicze i chorobę Hasimoto. Czy znajdę tam coś dla siebie? ą co tam z tym wyżywieniem? Małe porcje,czy nie dobre jedzenie? Jeżeli może Pani mi odpowiedzieć będę wdzięczna. Paola
~Stenia
poniedziałek, 18 lipca, 2011, 11:34
Jeśli piszę to na pewno prawdę. Z własnego doświadczenia.Mój małżonek wrócił z sanatorium w lutym i przy końcu marca złożył wniosek . Nr dostał na początku lipca. Kolejka ok 80 tys.Nie wiem jak długo jeszcze można będzie składać wnioski tak szybko ale w mazowieckim póki co można.
~paulinka
środa, 20 lipca, 2011, 12:55
ja już jade drugi raz w tym roku do zimowitu w rymanowie zdroju na turnus od 16.08. jedzie ktoś w tym terminie? bo chetnie zabiore sie z nowego sącza=) gg 6814413
~mała
czwartek, 28 lipca, 2011, 22:58
Zazdroszcze wszystkim wyjazdu,starałam sie pojechać do sanatorium z ZUS-u jestem osobą pracującą,złożyłam wniosek do Zus-u oczywiście zostałam wezwana na komisje ,ale decyzja przyszła odmownie .Leczę się na RZS pewnie jak bym była na zwolnieniu lekarskim to raz dwa by mi dali żeby tylko podleczyć i do roboty!!!POZDRAWIAM !
~MONIŚ
piątek, 29 lipca, 2011, 16:34
WITAM wszystkich ja jade 12.wrzesnia do Krynicy Zdrój -NOWY DOM ZDROJOWY .jestem z częstochowy ..czy może ktos wybiera sie w tym terminie ? prosze o kontakt na adres monika1129@o2.pl
~MMS
niedziela, 31 lipca, 2011, 23:39
Byłam w Papierniku w Szczawnicy wszystko pięknie ale jak jedziesz balować!!!! bo leczyć się to ciężko i biednie 20 lat czas się zatrzymał trafiłam na turnus imprezowy chociaż Papiernik podobno z tego słynie. Nie jest żle ,ale mogło by być lepiej
~monia
środa, 3 sierpnia, 2011, 21:17
Witam mam 34 lata jestem po rekonstrukcji więzadła krzyżowe w kolanie po urazie.
trafiłam z ZUSu [czyt. z przymusu]do PAPIERNIKA w Szczawnicy. Okolice cudne do spacerów bajera [jeżeli ma się kompana] ja akurat miałam 2 koleżanki [koledzy też mogą się nadać] to było fajnie. Imprezy na około też są więc kiecka się przyda i szpilka jakaś jeśli nie po urazie oczywiście. . Zabiegi nie złe chociaż część w innym budynku z 500m więc w zimie to ciężko, basen też w innym sanatorium"budowlani"jedzenie nie najgorsze ale panowie narzekali ,że mało.
Rehabilitacja mi pomogła ,ale warunki są w Papierniku ''Najgorsze'' ze wszystkich sanatoriów w Szczawnicy{sprawdziłyśmy}ALE NIE ZAŁAMUJCIE SIĘ KTO TAM JEDZIE BO DA SIĘ WYTRZYMAĆ NIE JEST AŻ TAK STRASZNIE[SPRAWDZONE W CZERWCU 2011]
~Helena
piątek, 5 sierpnia, 2011, 17:38
Dostalam skierowanie z ZUS do sanatorium Lukas w Świeradowie Zdroju . Czy może mi ktoś napisać jak tam jest . Czytałam 1 opinię , ale bardzo negatywną , że bardzo źle traktuje się kuracjuszy kierowanych przez ZUS (jedzenie beznadziejne , zabiegi , obsługa - dobra tylko dla obcokrajowców ). Bardzo prosze o opinie o tym uzdrowisku
~Kuracjuszka
czwartek, 11 sierpnia, 2011, 16:18
Część. Mam skierowanie do senaterium ale nie wiem co tam trzeba zabrac. Czy ktoś wie ?
~Ala
czwartek, 11 sierpnia, 2011, 16:21
Nie ;-(
~aa
czwartek, 11 sierpnia, 2011, 23:16
kieckę dobry humor i kuuupę kasy[ SPRAWDZONE NA WŁASNEJ SKÓRZE]
~kuracjusz
sobota, 13 sierpnia, 2011, 20:43
Nie senatorium tylko sanatorium.
~@Ania
sobota, 13 sierpnia, 2011, 20:46
Odp
Kasa nie potrzebna zawsze znajdziesz frajera do postawienia.
~Maria
wtorek, 16 sierpnia, 2011, 12:33
Witam ,jadę do Inowrocławia 2 września z okolic Zielonej Góry ,kto jedzie?
~renata
wtorek, 16 sierpnia, 2011, 20:37
dostalam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego KOGA pawilon II w kudowie Zdroj od 04-10 do 25-10 jestem z Zielonej Gory czy moze mi ktos powiedziec jakie tam sa warunki bytowe ,czy sa pokoje 1 os a moze ktos jedzie? . pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
~ancia
wtorek, 16 sierpnia, 2011, 23:15
JAK NAPISAC PROSBE DO NFZ-U ZEBY POJECHAC RAZEM Z MEZEM MAMY OBOJE SKIEROWANIA prosze pisac na ancia5807@wp.pl
~EMILIA
środa, 17 sierpnia, 2011, 12:26
Witam.JADE DO SANATORIUM DO LADKU ZDROJU NA TURNUS OD 26 WRZESNIA.JESLI JEDZIE KTOS Z KALISZA LUB OKOLIC TO PROSZE O KONTAKT-RAZEM ZAWSZE RAZNIEJ.PODAJE NUMER TELEFONU 513341776.POZDRAWIAM
~Anonim
środa, 17 sierpnia, 2011, 18:50
~wawa
poniedziałek, 22 sierpnia, 2011, 18:38
witam jade do sanatorium w SOPOCIE HELIOS OD 08.09.2011JESLI JEDZIE KTOS Z WA-WY
~Rychu
środa, 24 sierpnia, 2011, 21:58
Super, byłem w "Heliosie "jeszcze w czasie trwania remontu.Życzę udanego pobytu!!!
~Anonim
czwartek, 25 sierpnia, 2011, 22:07
dostałam skierowanie na 07-09-2011do kamienia pomorskiego mieszko moze
ktoś jeszcze jedzie było by rażniej proszę o kontakt tereskaz1@WP.PL
~TERESKAZ1
czwartek, 25 sierpnia, 2011, 22:14
PRZEPRASZAM NIE DODAŁAM ŻE JADĘ Z OLSZTYNADO KAMIENIA POMORSKIEGO06-09-2011
TERESKAZ1@WP.PL
~renata
środa, 31 sierpnia, 2011, 11:03
nikt nie jedzie do kudowy?
~jola
czwartek, 1 września, 2011, 05:21
Witam, jadę na turnus od 7 października do Papiernika w Szczawnicy. Jakie zabiegi na narządy ruchu najbardziej skuteczne (ja mam chore stawy)?. Czy lekarz uwzględnia sugestie pacjentów. Czy basen w innym sanatorium jest płatny, gdy jest się w Papierniku. Może ktoś jedzie samochodem ze świętokrzyskiego? Proszę o kontakt 504 089 915. Pozdrawiam.
~ulaula
piątek, 2 września, 2011, 12:17
witam!mam pytanie?kiedy moge skladac ponowny wniosek do sanatorium?z nfz-slaskiego.pierwsze sierowanie dostalam na 16 lutego b.rbylam chora na grype przesunieto mnie na czerwiec b.r.za odp.slicznie dziekuje,powodzena wszystkim zycze!
~gargamel
sobota, 3 września, 2011, 11:47
Ktoś jedzie do Zimowita na turnus od 3.10?. Ja wyjeżdżam z W-wy autobusem firmy NEOBUS o godz. 0.30. Ew. kontakt 500 376 523 lub 518 611 052. Jaka tam jest opieka, zabiegi i warunki?. Czy w kafejce sanatoryjnej jest piwo?. Pozdrawiam wszystkich.
~gargamel
sobota, 3 września, 2011, 15:22
Mam na myśli Zimowit w Rymanowie Zdroju.
~danuta
niedziela, 4 września, 2011, 18:15
Witam! jadę do Ciechocinka - sanatorium Gracja na turnus od 23.09.2011. Jesli jedzie ktoś z Kielc, proszę o kontakt tel. 661999192 - razem raźniej. Pozdrawiam.
~kuracjuszka perły hahaha
poniedziałek, 5 września, 2011, 21:56
Jeśli Ktoś dostanie skierowanie do Sopotu PERŁA niechaj się broni przed wyjazdem w NFZ ile ma sił i jak może....no w takim cyrku nie byłam od kilkunastu lat hahahahahaha
~mns
poniedziałek, 5 września, 2011, 22:05
BOŻE CHROŃ MNIE OD PAPIERNIKA LUDZIE UCIEKAJCIE OD PAPIERNIKA GDZIE PIEPRZ ROŚNIE
~iwa
środa, 7 września, 2011, 15:24
kto jedzie do sanatorum Helios w Sopocie -08.09.2011
Witam :) może jest ktoś kto jedzie do sanatorium Helios w Sopocie>turnus od 8 wrzesnia :) Ja wyjezdzam z mazur .
~iwa
środa, 7 września, 2011, 15:55
Witam :) może jest ktoś kto jedzie do sanatorium Helios w Sopocie>turnus od 8 wrzesnia :) Ja wyjezdzam z mazur .
~iwa
środa, 7 września, 2011, 18:45
~iwa
~iwa
~Anonim
czwartek, 8 września, 2011, 11:50
straciłam pracę,ale jestem na zasiłku chorobowym.Czy należy mi się skierowanie do sanatorium i jeżeli tak to jak wygląda proces przyznawania takiego skierowania?Będę wdzięczna za odpowiedź
czarnuszka
~czarnuszka
czwartek, 8 września, 2011, 11:51
straciłam pracę,ale jestem na zasiłku chorobowym.Czy należy mi się skierowanie do sanatorium i jeżeli tak to jak wygląda proces przyznawania takiego skierowania?Będę wdzięczna za odpowiedź czarnuszka
~krysia
czwartek, 8 września, 2011, 15:12
Witam! Mam skierowanie do sanatorium w Gołdapi w terminie od 23.09.2011 jestem z Łowicza woj. łódzkie
Pozdrawiam
~lusy
czwartek, 8 września, 2011, 17:15
witam moze ktos jedzie do sanatoium w kolobrzegu wyjerzdzam 16
~aga
czwartek, 8 września, 2011, 21:22
Jade do kudowy zdroju od 5 pazdziernika do sanatorium koga 2 moze ktos tam jedzie lub tam byl i moze cos napisac jakie sa tam warunki bytowe bylabym bardzo wdzieczna . Jestem z Lubuskiego
~jola
piątek, 9 września, 2011, 09:09
proszę napisać kilka słów o pobytach w sanatorium Helios w Spocie/mam turnus od 5.10.2011r, z gory dziękuję
~Anonim
niedziela, 11 września, 2011, 20:17
WITAM,JADE DO SANATORIUM W BUSKU ,DO SŁOWACKIEGO. OD 2 GRUDNIA.
JEŚLI KTOŚ MA TEŻ TERMIN PROSZE SEI ODEZWAĆ DO MNIE--jagoda1604@wp.pl
~grazyna
poniedziałek, 12 września, 2011, 19:01
czy ktos jedzie do rabki do sanatorium pallace jakie sa tam teraz warunki
~zelda45
środa, 14 września, 2011, 13:30
chcialabym dowiedziec sie co sadzicie o sanatorium budowlani w szczawnicy ,moze ktos tam byl i chcialby podzielic sie wrazeniami, zamkierzam pojechac na turnus pelno platny
~zelda45
środa, 14 września, 2011, 13:30
chcialabym dowiedziec sie co sadzicie o sanatorium budowlani w szczawnicy ,moze ktos tam byl i chcialby podzielic sie wrazeniami, zamkierzam pojechac na turnus pelno platny
~grazyna
środa, 14 września, 2011, 18:20
czy byl ktos w tym roku w rabce w sanatorium pallace jakie sa tam teraz warunki czy cos sie zmienilo
~grazyna
środa, 14 września, 2011, 18:20
czy byl ktos w tym roku w rabce w sanatorium pallace jakie sa tam teraz warunki czy cos sie zmienilo
~hania
środa, 14 września, 2011, 18:39
witam , jeśli ktoś był w santorium pallace w Rabce Zdrój proszę o kontak hania1961@wp.pl dziekuje
~jolcia
czwartek, 15 września, 2011, 14:07
dsco zelda 45 byłam w budowlanym maj 2010 pobyt 14sto dniowy jestem b.zadowolona chciałam jechać we wrzśniu ale brak miejsc dopiero od 16 pażdziernika były wolne pokoje prosze podać swój nm tel a ja odzwonie sanatorium godne polecenia
~grazyna
czwartek, 15 września, 2011, 16:55
bylam w pallace w2007 warunki byly kiepskie prysznice i wc wspolne na korytazu w pokojach tylko umywalka nie polecam pokoi na drugim pietrze nie bylo tam balkonow jedzenie dobre sanatorium polozone tuz przy parku
~Lucja
piątek, 16 września, 2011, 15:23
Hej,
Jadę z Siedlce swoim samochodem do sanatorium w Rymanowie zdroju od 3 października 2011r. - sanatorium Zimowit.
Czy ktoś chce sie ze mną zabrać?
lucjaz@o2.pl
pozdrawiam i zapraszam
~gargamel
piątek, 16 września, 2011, 18:58
Ja jadę w to samo miejsce w tym terminie. Klepnąłem do Ciebie maila.
~Basia
piątek, 16 września, 2011, 21:13
Byłam w Sopocie w Heliosie w 2008r.Jestem bardzo zadowolona. Zabiegi solidne, lekarze naprawdę interesują się pacjentem. Obsługa bardzo miła i pracowita. Czysto, solidnie.Jedzenie bardzo smaczne. Takie sanatoria powinny być wszystkie. W innych sanatoriach traktują Cię jak sztukę tam jak człowieka. Lekarze są naprawdę na poziomie.
~anka
sobota, 17 września, 2011, 17:58
czy ktos jedzie w listopadzie do sanatorium do Augustowa moje gg 217602-pozdrawiam
~anka
sobota, 17 września, 2011, 18:00
jade 2 listopada
~anka
sobota, 17 września, 2011, 18:02
czy ktos jedzie w listopadzie do sanatorium do Augustowa moje gg 217602-pozdrawiam
~z
niedziela, 18 września, 2011, 12:16
cz ktoś jedzie do sanatorium w piwnicznej zdrój 19 pażdziernika
~Anonim
niedziela, 18 września, 2011, 16:36
kto wie jak jest w sanatorium wisla w iwoniczu zdroju jade tam w listopadzie czy wybieraja sie mlodsze laski
~tomek 40
niedziela, 18 września, 2011, 16:58
kto wie jak jest w sanatorium wisla w iwoniczu zdroju jade tam w listopadzie czy wybieraja sie mlodsze laski
~przyszły kuracjusz
wtorek, 20 września, 2011, 09:11
Witam ! Czy z piszących i czytających na tym forum był ktoś w Ośrodku Sanatoryjno-Wypoczynkowym " Mega" w Kołobrzegu ul.Kościuszki 18.Proszę o rzetelną relacje z pobytu.
~ciechocinkowicz
wtorek, 20 września, 2011, 11:11
jadę na turnus od 3 października 2011 do Ciechocinka z Mrągowa, mam wolne miejsca w samochodzie. chętnych do przejazdu w wymienionym terminie zapraszam do kontaktu, kom. 882224300
~maja
wtorek, 20 września, 2011, 11:13
Jadę 06.11.2011 do Ciechocinka.Może ktoś jedzie?
~ewa
wtorek, 20 września, 2011, 11:17
Odp
Do Gargamela.Byłam w Ziemowicie w styczniu.Rewelacja, piwo jest w kawiarence ale polecam spacerek na dół do Krakowiaka.Będzie taniej i potańczyć można.
~Maria
wtorek, 20 września, 2011, 11:20
Ciechocinek
Mario ja jadę do Ciechocinka w listopadzie.Błagam , napisz coś po powrocie , wszystko co dobre i złe.
~Anonim
wtorek, 20 września, 2011, 13:48
jade do posejdona w kołobrzegu 07.10.moze ktos ma jakies opinie
~Aga
wtorek, 20 września, 2011, 14:14
moze ktos jedzie do kudowy do KOGI II od 5 pazdziernika z okolic Zielonej Gory prosze o kontakt na maila kochana_Renatka@poczta.fm
~gargamel
wtorek, 20 września, 2011, 21:04
Ewa, jeżeli możesz, opisz mi trochę to sanatorium. Warunki, czy się czepiają byle czego itp. Z góry dziękuję. Ewentualnie klepnij kilka słów na adres krystal11@wp.pl. Pozdrawiam.
~gargamel
wtorek, 20 września, 2011, 21:16
Ewa, sprostowanie. Ja nie jadę do Iwonicza do Ziemowita, tylko do Rymanowa Zdroju do ZIMOWITA. Nie doczytałaś dokładnie. Pozdrawiam. A może ktoś z forumowiczów ma jakieś wiadomości na ten temat. Będę wdzięczny.
~Darek
wtorek, 20 września, 2011, 21:59
Szpital Uzdrowiskowy Krynica Zdrój
Witam. Mam sanatorium od 02 grudnia 2011 r. Jadę z Siedlec lub W-wy do Szpitala Uzdrowiskowego Krynica Zdrój ( Nowe Łazienki Mineralne). Jeszcze nie wiem jak, może swoim autem? Szukam chętnych do wspólnej podróży.. A może ktoś z Was tam był i napisze do mnie? Mój mail: deeeem68@gmail.com.
~Darek
wtorek, 20 września, 2011, 22:00
Szpital Uzdrowiskowy Krynica Zdrój
Witam. Mam sanatorium od 02 grudnia 2011 r. Jadę z Siedlec lub W-wy do Szpitala Uzdrowiskowego Krynica Zdrój ( Nowe Łazienki Mineralne). Jeszcze nie wiem jak, może swoim autem? Szukam chętnych do wspólnej podróży.. A może ktoś z Was tam był i napisze do mnie? Mój mail: deeeem68@gmail.com.
~jk
środa, 21 września, 2011, 22:01
do gargamela w zimowicie nie ma piwa bo to szpital sanatoryjny są tlko w drugiej części dzieci piwo jest w ziemowicie iwoniczu
~przyszły kuracjusz
czwartek, 22 września, 2011, 09:50
Naprawdę , nikt nie był w "Mega" w Kołobrzegu? Wszyscy byli i jadą do pogórskich wioskomiast ? Nikt nad morze po zdrowie? Napiszcie !!!
~grazyna
czwartek, 22 września, 2011, 10:49
nikt nie byl w rabce w pallace moze ktos byl tam w tym roku
~Anonim
czwartek, 22 września, 2011, 11:02
no ja jade do kołobrzegu tyle ze do posejdona czekam na jekies opinie ale nikt sie nie odzywa katarzyna
~gargamel
czwartek, 22 września, 2011, 13:43
Do jk. Rozumiem. Ale doczytałem się, że oddział dla dzieci jest w trakcie likwidacji bądź już zlikwidowany i przeniesiony do Stasia, Anny. Byłem w Aleksandrowie Kujawski, w szpitalu uzdrowiskowym i w kafejce było wszystko. Ale czy obsługa będzie się czepiała, jeżeli z miasta będę chciał wnieść powiedzmy 3-4 piwa. A jeżeli możesz, opisz mi trochę Zimowita, tj. obsługa, wyżywienie, zabiegi. Mój mail krystal11@wp.pl, za co z góry dziękuję. A może ktoś się odezwie na ten temat. A w ogóle, przy jakiej ulicy jest to sanatorium?. Są dwa adresy- Zdrojowa 48 i Leśna 4.
~Rychu do katarzyna
sobota, 24 września, 2011, 18:01
Wejdź na www.nasze sanatorium.pl lub na forum.niepełnosprawni.pl. Odczytasz niejedną opinię o "Posejdonie" w Kołobrzegu."Posejdon" ma równiez swoją stronę internetową ze zdjęciami obiektu..
~Rychu do joli
sobota, 24 września, 2011, 18:23
Byłem w "Heliosie" MSWiW w Sopocie w 2008 r , trwał tam jeszcze remont balkonów i elewacji.Położenie wspaniałe przy samym morzu.Lekarze na 5+, nie spotkałem się z takim podejściem lekarzy w żadnym sanatorium. Panie i panowie od zabiegów bez zastrzeżeń, doradzą i są bardzo uprzejmi.Obchody lekarskie systematyczne . Stołówka bez zastrzeżeń. Kierownictwo stołówki zawsze czuwa przy każdym posiłku.W tym czasie komerycyjnych nie było.Systematycznie sprzątane są pokoje i korytarze w obiekcie.Telewizory za opłatą.Tęsknię bardzo za "Heliosem"...spacery nad morzem,molo, monciak, kawiarenki, pączki wspaniałe przed pierwszym wiaduktem idąc od monciaka.Rybka wędzona świeża niedaleko od sanatorium idąc w kierunku mola.Przystanek MZK przed sanatorium.Wycieczki również są
organizowane. Naprawdę super.Jechać i nie zastanawiać się.Zdrówka życzę !
~Rychu do joli
sobota, 24 września, 2011, 19:31
Sorka , MSWiA.
~mateusz
wtorek, 27 września, 2011, 12:09
wyjerzdzam w listopadzie do rabki sanatorium pallace jakie sa tam warunki
~Wiesława 2011-09-28
środa, 28 września, 2011, 20:29
Czy ktoś jedzie jedzie do PEREŁKI w Ciechocinku a może ktoś już tam był bardzo proszę coś opisać otym sanatorium.
~Anonim
środa, 28 września, 2011, 22:24
Witam,,,jadę do Sanatorium Bajka Horyniec Zdrój,w listopadzie,czy ktoś ostatnio tam był? pozdrawiam,,
~Maria
środa, 28 września, 2011, 22:41
na forum nic wesołego o Bajce w Horyńcu-ciekawe jak jest naprawdę-proszę napiszcie coś o tym sanatorium,,:)
~Ciekawska
czwartek, 29 września, 2011, 07:35
A ja jadę 28.10.2011r do Krynicy Zdroju.Chętnie nawiążę kontakt z osobami, które jadą w tym samym czasie z Wrocławia i okolic.Może ktoś jedzie własnym samochodem?
Partycypację w kosztach zapewniam.
~Anonim
czwartek, 29 września, 2011, 08:15
nikt nie jedzie w pazdzierniku do kołobrzegu ?
~przyszły kuracjusz
czwartek, 29 września, 2011, 13:54
W dalszym ciągu oczekujemy wpisu dot, Ośrodka "Mega" w Kołobrzegu".Jeśli nikt nie wpisze się do dnia 15.10.b.r to rezygnujemy z wyjazdu i jedziemy do Sopotu.
~Anonim
czwartek, 29 września, 2011, 14:29
czy niema nikogo kto byl w tym roku w rabce nikt mi nie pomoze
~Anonim
czwartek, 29 września, 2011, 20:25
Witam, czy ktoś jedzie 5 października z okolic Siedlec lub Warszawy do sanatorium Budowlani w Augustowie, szukam osoby w którą mogłabym się zabrać.... Mój nr tel 784-124-110
~wiesia 29.09
czwartek, 29 września, 2011, 21:09
Napewno nikt nie był w Ośrodku Sanatoryjno Wypoczynkowym Spółdzielczości Pracy Ciechocinek ul. Lorentowicza8.Bardzo proszę coś napisać o tym Ośrodku.Będę wdzięczna.
~wiesia 29.09
czwartek, 29 września, 2011, 21:15
Napewno nikt nie był w Ośrodku Sanatoryjno Wypoczynkowym Spółdzielczości Pracy Ciechocinek ul. Lorentowicza8.Bardzo proszę coś napisać o tym Ośrodku.Będę wdzięczna.
~aga
czwartek, 29 września, 2011, 21:44
kudowa,kudowa,kudowa czy naprawde nikt nie jedzie do kudowy od 5 pazdziernika z okolic zielonej gory?
~Stenia
piątek, 30 września, 2011, 16:35
Do Z. Dostałam skierowanie do Piwnicznej od 19.X. Z. skąd jesteś? w jakim wieku? K czy M. Zastanawiam się czy nie zwrócić.
~kristi
piątek, 30 września, 2011, 19:52
Jadę do Szczawnicy ,,Dzwonkówka ,,od 50-11-2011 z Poznania czy ktoś się tam wybiera z okolicy.Byłam w Budowlanych było SUPER.
~Jackol
sobota, 1 października, 2011, 16:23
Horyniec-Zdrój,sanat.Bajaka-tragedia,właścicielka ma stado kotów-smród w całym obiekcie.Sama wieś to wielka dziura.Jedzenie tragiczne-interweniowaliśmy NFZ w trakcie pobytu.Bardzo dobra siarka iborowina.
~Jackol
sobota, 1 października, 2011, 16:37
Do Marii-w Horyńcu sanat.Bajka byłem prywatnie w 2008r.Wrażenia wyniosłem smutne.Tam nic się nie działo.Biblioteka z lat50-tych.Nie ma żadnej kawiarenki.Jedzenie tragiczne.Zabiegi dość dobre/siarka,borowina/Jedynym plusem wycieczka do Lwowa.Nie ma gdzie spacerować.To jest mała wioska.No wszechobecny smród kotów.ieczorne odprawianie godzinek na wspólnym korytarzu zakłócało mi ciszę.Pozdrawiam.
~Jackol
sobota, 1 października, 2011, 16:40
Do Marii-w Horyńcu sanat.Bajka byłem prywatnie w 2008r.Wrażenia wyniosłem smutne.Tam nic się nie działo.Biblioteka z lat50-tych.Nie ma żadnej kawiarenki.Jedzenie tragiczne.Zabiegi dość dobre/siarka,borowina/Jedynym plusem wycieczka do Lwowa.Nie ma gdzie spacerować.To jest mała wioska.No wszechobecny smród kotów.ieczorne odprawianie godzinek na wspólnym korytarzu zakłócało mi ciszę.Pozdrawiam.
~Maria
sobota, 1 października, 2011, 18:56
Dziękuję P.Jacko za wiadomość o Bajce w Horyńcu,zastanawiam się jeszcze czy nie zrezygnować z tego wyjazdu ,chociaż czekałam 2lata na sanatorium,ale przeraża mnie to ,,,pozdrawiam,,
~Maria
sobota, 1 października, 2011, 19:06
Dziękuję P.Jacko za wiadomość o Bajce w Horyńcu,zastanawiam się jeszcze czy nie zrezygnować z tego wyjazdu ,chociaż czekałam 2lata na sanatorium,ale przeraża mnie to ,,,pozdrawiam,,
~Ciekawska
niedziela, 2 października, 2011, 09:39
No, nie wierzę, że nikt nie jedzie pod koniec października do Krynicy Zdroju!
Chodzi mi o sanatorium "WATRA". Jeżeli już tam byłeś to bardzo proszę o zwięzłą informację na ten temat. Będę bardzo wdzięczna.Serdecznie pozdrawiam wszystkim forumowiczów.
~Anonim
poniedziałek, 3 października, 2011, 13:48
Jadę do Kołobrzego 26.10.2011 niech ktoś napisze jak tam jest i jak zdobyć pokój jednoosobowy
~monia
poniedziałek, 3 października, 2011, 21:53
do jakiego sanatorium do kolobrzegu jedziesz?
~Anonim
wtorek, 4 października, 2011, 11:20
czy nikt nie był w posejdonie w kołobrzegu ?jak tam z pokojami?jaktam jest?
~mateusz
środa, 5 października, 2011, 15:04
nikt nie byl w rabce wpallace jak tam z pokojami / jak tam jest
~Anonim
środa, 5 października, 2011, 21:40
jade do cichocinka listopad do vila parku czy ktos jest chtny zamieszkac ze mna w pokoiu sponsoruje czekam monika 48
~Kasia
czwartek, 6 października, 2011, 00:02
Do-zelda45-
Byłam w Szczawnicy w 2008r.Dostałam skierowanie z ZUS do Hutnika,do Budowlanych chodziłyśmy na basen i prywatnie do stojącego solarium.Ładny,zadbany budynek,bardzo miłe panie na recepcji.Wejdź na <<Budowlani Szczawnica-forum>>-dużo zdjęć.Napisz jaka jest pełna odpłatność za turnus.
~KRZYSIEK
czwartek, 6 października, 2011, 20:31
WITAM. KRZYSZTOF 40L WIELKOPOLSKA. CZY JEDZIE KTOŚ DO SENATORIUM W GOŚCIMIU 26 LISTOPADA 2011R MÓJ E-MAIL krist71@onet.pl
~Anonim
czwartek, 6 października, 2011, 21:22
czy ktos byl w iwoniczu zdouj jede tam w listopadzie pozdrawiam
~zmartwiona
niedziela, 9 października, 2011, 08:28
Witam. Przeczytałam wszystkie wpisy i nikt nie udzielił odpowiedzi w sprawie Szpitala Uzdrowiskowego nr1 w Ciechocinku. Mam tam jechać w styczniu w ramach prewencji rentowej ZUS. Miła Pani w ZUSie poleciła mi ten ośrodek. Czy jest ktoś, kto wie cokolwiek na ten temat. Bardzo proszę o jakieś opinie. Do Ciechocinka mam 200 km i nie chciałabym przez 24 dni być niezadowolona z pobytu. Pozdrawiam :)
~Ciekawska
środa, 12 października, 2011, 08:22
Wyjazd do Krynicy Zdroju niebawem i nikt nie chce się ze mną podzielić informacjami na temat sanatorium Watra? Interesują mnie przede wszystkim zabiegi.Pozostałe warunki nie są aż tak ważne, chociaż nie powiem, miło by było gdyby były dobre.
~Marysia
środa, 12 października, 2011, 15:31
Kto był w sanatorium Oblęgorek II w Busku -Zdrój? Pokoje z NFZ w pensjonacie "Stefan"
~Stenia
czwartek, 13 października, 2011, 10:44
2 lata temu byłam w Krynicy i z ciekawości weszłam do Watry. Pan niezbyt uprzejmy, ale rozmawiałam z kuracjuszką była zadowolona z zabiegów. Jeśli nie zależy Ci na pokoju jednoosobowym / tam nie ma/ będziesz zadowolona. Uwielbiam Krynicę ale niestety dostałam Piwniczną. Zwróciłam skierowanie i czekam na odpowiedż. Napisz po powrocie jakie wrażenia wywiozłaś z Krynicy. Zyczę udanego wypoczynku.
~Ewa
piątek, 14 października, 2011, 13:27
Ciechocinek
Kto jedzie 06.11.2011 do Ciechocinka "Gracja".Ja jadę ze świętokrzyskiego.
~Ciekawska
piątek, 14 października, 2011, 19:25
Steniu dziękuję za informacje.Wolałabym pokój jednoosobowy, ale skoro tam nie ma to też jakoś to "przełknę" /oczywiście żartuję/.
Po powrocie napiszę o swoich wrażeniach.
Dzięki za życzenia. Pozdrawiam.
~Poszkodowana
czwartek, 20 października, 2011, 13:55
Do sanatorium nie powinno się przyjmować alkoholików.A , jeśli ktoś to na początku kamufluje , a później wpadnie , to od razu należy go ,,wyrzucić".Dyrekcja sanatoriów przymyka na takie osoby oczy , bo nie chce stracić dotacji z NFZ.To ,,chore"!Współlokatorzy cierpią...
~spartanczyk
piątek, 21 października, 2011, 06:02
Dostalem dofinansowanie z PCPR-u do Sanatorium, o które sie starałem po 4-ech latach.Mam Niepełnospr,,Znaczna".Jestem po...6-ściu operacjach nowotworowych (od2000r z reoperacjami anusa jelita grubego i po traumatycznej operacji uwięźnionej przepukliny pachwinowej,znacznemu osłabieniu wzroku,sztucznego uzębienia. podpieram sie laską ) ale mam DODATKOWO po wielu urazach(ok35)oparzeniach,skaleczeniach,infekcjach w różnych częściach ciała poważne zwyrodnienia od koniczyn dolnych ,przez zwyrodnienia kręgosłupa,i z osłabień upadki i pourazowe zwyrodnienia ramion.Jestem optymistycznie nastawiony do życia,bo mam dla kogo żyć(mam kontakty luźne z rodziną chłopca adoptowanego z D.Dziecka. którego w dzieciństwie adoptowałem, a którego rodzina przechodzi poważne kryzysy, bo jego psychika jest BAAARDZO ZABURZONA,mieszkają w odległym Wałbrzychu i jego córka też długo chorowała z objawami stwardnienia rozsianego, a ostatnio jako dorastająca ale 17-sto letnia poznając starszego chłopca juz jest NIELETNIĄ mamą a ja pradziadkiem, który ma potrzebę utrzymania więziz rodziną, by ich podtrzymywac na duchu ,i niestety materialnie z BAAAAARDZO ograniczoną możliwością,ponieważ wnuczka sie uczy,jej partner szuka pracy w Wałbrzychu, gdzie o prace BAAARDZO trudno, a syn z żoną są ZDEZINTE- GROWANI w skonfliktowanym od lat związku, co ja BAAAAAARDZO PRZEŻYWAM!!Także mam córkę,z powodów alergiczno astmatycznych schrowoaną juz dorosłą,z objawami upośledzenia, która też jest matka 3-jga chorujących NOTORYCZNIE dzieci i w skonfliktowanej rodzinie ALKOHOLIZUJĄCEJ się,co ja też BAAAAARDZO przeżywam-co ma ZNACZĄCY wpływ na mój stan ZDROWOTNY i ogólne osłabienie organizmu psychosomatycznego,a także jest CAAAŁKOWITY brak chęci pomocy ze strony Ośrodka Pomocy Społecznej, by moje rodziny dzieci zaniedbywane przez.......byłe żony,otoczyć pomocą psychoterapeutyczną)........Ponieważ Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie otrzymuje zwroty przyznanych kwot osób rezygnujących, ze względu na niskie dochody,ja też mam(będąc osobą SAMOTNA od 19974)niskie dochody,bo tylko rentę i stosunkowo drogie NIEOFICJALNIE OPŁACANE LECZENIE i diagnostyki ,BY PRZYŚPIESZYĆ wielomiesięczne oczekiwania dla uniknięcia ,,ogniskowań"przerzutów>>leczenie niekonwencjonalne, psychoterapeutyczne i diagnostyki nowotworowe.Ostatnio miałem tzw.diagnostyke NUKLEARNĄ (jest droższa od rezonansu magnetycznego-koszt 4500zł)by wyeliminoweać podejrzenia przerzutów w obszarach prostaty i koścca i zrobił sie debet na moim koncie ponad 400zł.Pytanie do czytających?.Czy ktoś z czytających spotkał sie z przypadkiem,że w jakimś Uzdrowisku-Sanatorium w okresie tzw.martwego sezonu umożliwia wynegocjowanie niższej stawki za pobyt.Mam 910zł dofinansowania i baaaardzo mało możliwości dopłaty.Proszę, by ktoś z czytających odezwał się na 504 774 554 lub na email: spartanczyk@o2.pl lub ktos (jest mi wstyd prosić o pomoc)Mirek ;-)niepoprawny optymista.
~LUSIA
poniedziałek, 24 października, 2011, 14:10
JADĘ DO ŚWIERADÓW ZDRÓJ OŚRODEK WACŁAW OD 08 LISTOPADA MOŻE KTOŚ SIĘ TAM WYBIERA LUB JUŻ TAM BYŁ. NIE ZNALAZŁAM ŻADNEJ OPINII A JADĘ PIERWSZY RAZ .MOŻE KTOŚ SIĘ ZNAJDZIE ,CZEKAM RÓWNIEŻ NA GG 12609052
~KRYSTYNA
poniedziałek, 24 października, 2011, 15:32
Czy ktoś jedzie do sanatorium "PERŁA" USTKA od 10.12.2011- może własnym środkiem lokomocji(interesują mnie 2 miejsca) z Dolnego Śląska.
Czy ktoś był w w/w miejscu,poproszę o opinię.P I L N E
~KRYSTYNA
poniedziałek, 24 października, 2011, 15:34
Czy ktoś jedzie do sanatorium "PERŁA" USTKA od 10.12.2011- może własnym środkiem lokomocji(interesują mnie 2 miejsca) z Dolnego Śląska.
Czy ktoś był w w/w miejscu,poproszę o opinię.P I L N E
~malgonia60
środa, 26 października, 2011, 04:55
Jadę z Poznania do Kołobrzegu do sanatorium etna weneda turnus od 22 listopada proszę o opinie
~Małgosia
środa, 26 października, 2011, 16:42
Dostałam skierowanie do sanatorium,,LUKAS,,w ŚWIERADOWIE ZDROJU,refundowanym przez ZUS w ramach rechabilitacji rentowej,nic na temat sanatoriun niewiem i pobytu tam tuurnus od 28.11.2011r-prosze może ktosi mi dopowie jak tam jest i jedzie może z okolic tomaszowa mazowieckiego,prosze o kontakttel.514902738.
~malga
czwartek, 27 października, 2011, 19:06
Iwonicz Zdrój 26.11.2011 - czy ktoś po trasie Siedlce -Iwonicz Zdrój wybiera się do sanatorium w tym terminie? mam zamiar jechac autem ,mogę zabrac .Ewentualnie mogę dołączyc za zrzutkę na paliwo.Czekam na informację pod nr gg 10217120 lub email : malga63@onet.eu
~Tomi
czwartek, 27 października, 2011, 22:31
Kołobrzeg w l
~maria
piątek, 28 października, 2011, 19:42
Może ktoś jedzie 04 listopada do Świeradowa . Jadę do LUKASA ? Może ktoś z Wrocławia , lub okolic ???? ODEZWIJCIE się
~krtsti
piątek, 28 października, 2011, 21:05
Małgosiu musisz dojechać do Karpacza a dalej autobusem.Miłego pobytu.
~Heniek
niedziela, 30 października, 2011, 19:03
Dostałem skierowanie do senatorium ,,Drzewiarz,, w Kynicy Zdrój w grudniu.Będzie to mój pierwszy pobyt.Jeżeli ktoś już tam przebywał proszę o ocenę swojego pobytu.Czy zabiegi są na miejscu ,czy trzeba dochodzić-jakie warunki,JAK najlepiej dojechać komunikacją z Krakowa.
~Stenia
niedziela, 30 października, 2011, 22:51
Nie wiem jak dojechać z Krakowa ale na pewno jest to moje ulubione sanatorium. Byłam tam 3 razy i miałam nadzieję ,że uda mi się dostać skierowanie ze zwrotów. Niestety dostałam Piwniczną i zwróciłam. Zabiegi są na miejscu, wyżywienie bardzo dobre, nie ma problemu z otrzymaniem pokoju jednoosobowego co jak dla mnie ma ogromne znaczenie. Basen jest obok w Continentalu. W ogóle Krynica o każdej porze roku jest cudowna. Zyczę udanego wypoczynku.
~Beata
piątek, 4 listopada, 2011, 21:32
Proszę napisać jeśli ktoś wie jak jest dokładnie z tym składaniem wniosków do sanatorium to znaczy w jakim terminie można złożyć.Wróciłam ze szpitala uzdrowiskowego 25.11.2011 był to wyjazd po szpitalny.....chodzi mi o to w jakim terminie mogę teraz złożyć wniosek do sanatorium? Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedż
~do Beata
sobota, 5 listopada, 2011, 16:38
Po 8 -12 mcach od ostatniego pobytu w sanatorium mozna złożyć kolejny wniosek. .Czas oczekiwania w zalezności od osób oczekujących , np ; od 16- do 18 mcy.
~Beata
sobota, 5 listopada, 2011, 19:39
Dziękuję za odpowiedż.....proszę mi jeszcze napisać czy szpital uzdrowiskowy a sanatorium to jedno i to samo i jednakowo jest traktowane jeśli chodzi o składanie wniosków,bo ja wróciłam ze szpitala uzdrowiskowego a nie znam się jak to prawnie wygląda
~deeeem
poniedziałek, 7 listopada, 2011, 12:36
Krynica Zdrój od 02.12.2011 - czy ktoś wybiera się z Siedlec do sanatorium w tym terminie? mam zamiar jechac autem ,mogę zabrac za zrzutkę na paliwo.Czekam na informację mój mail: deeeem68@gmail.com
~ilona
środa, 9 listopada, 2011, 09:51
czy warto jechać do sanatorium ?
~Anonim
środa, 9 listopada, 2011, 15:24
warto zrelaksujesz sie odpoczniesz podleczysz swoje zdrowie wykorzystarz zabiegi jakie zaleci ci lekarz i jeszcze do tego dobre towarzystwo iczego jeszcze potrzeba
~Inwalida
środa, 9 listopada, 2011, 17:44
Jestem chory na SM mam 1 grupę inwalidzką .W ostatnich latach mam problemy z uzyskaniem sanatorium.Lekarz bez problemu wystawia mi wniosek.Niestety problemy zaczynają się w Oddz.Wojew.NFZ w Kielcach.Sanatorium dostałem za trzecim razem.Trzy wnioski wystawiał mi lekarz.Znajomi już byli po dwa razy a ja wciaz czekam.
~do beaty
czwartek, 10 listopada, 2011, 09:03
Skierowanie do szpitala uzdrowiskowego zawsze otrzymuje się szybciej niż do sanatorium.Są sanatoria w których są oddziały szpitalne.Wszystko zalezy o d rodzaju schorzenia. W internecie są strony tematyczne do odczytania.
~Olga
poniedziałek, 21 listopada, 2011, 13:16
Czy ktoś jedzie do Kamienia Pomorskiego 02.12.2011?
~waldi
poniedziałek, 21 listopada, 2011, 18:37
ja wybieram się do świeradowa zdrój 28.11.2011 okolice jestem z okolic tomaszowa mazowieckiego 500584054
~Marzena41
środa, 23 listopada, 2011, 09:50
Witam.Czy wybiera sie ktos do Cieplic,jestem z Wielkopolski a turnus zaczynam 3 stycznia 2012
~Ciekawska do Steni
środa, 23 listopada, 2011, 15:42
Właśnie wróciłam z Krynicy Zdroju.
Pogoda była przez cały turnus przepiękna. Bardzo mi się podobała miejscowość i okolice. Jest masę miejsc do zwiedzania.Tam nie można się nudzić.Pokoje 1-osobowe jednak są w Watrze. Jedzenie domowe i smaczne.Zabiegi takie sobie.Miałam na lepszym poziomie w innych sanatoriach.
Ogólnie jestem zadowolona.Ponieważ nie lubię wracać do tych samych miejscowości więc wolałabym w przyszłości dostać skierowanie gdzieś indziej.
~Stenia
czwartek, 24 listopada, 2011, 13:54
Witaj Ciekawska! A to mnie zaskoczyłaś z tą jedynką. Dzwoniłam do nich i powiedzieli że dla NFZ nie mają. Ja na to ,że w NFZ W-wa powiedzieli ,że jak najbardziej muszą być. Ale niestety i nie wzięłam skierowania ze zwrotów. Fajnie że Ci się podobało, ja jednak lubię te same miejsca. Może nie jestem przebojowa i nie lubię niespodzianek. Składaj nowy wniosek , szkoda czasu. Pozdrawiam.
~GRAŻYNA
czwartek, 24 listopada, 2011, 18:50
ludzie ratujcie się kto może i nie jedzcie na turnus rehabilitacyjny do ,,Ośrodek rehabilitacyjno wczasowy Adam w Szczyrku- wyżywienie jak dla trzody chlewnej a może gorzej.
~Teresa
sobota, 3 grudnia, 2011, 00:07
Wlasnie dostałam sanatorium w Ciechocinku, a lekarz specjalista u którego się leczę napisał, ze lepiej jest dla mnie zebym pojechała nad morzem w porze zimowej/ tarczyca / a wnosek mam poszpitalny, NFZ nie ustosunkował się do mojego wniosku i lekarza prosby, w Ciechocinku byłam i bardzo zle przy tęzniach się czułam, poradzcie co mam zrobic, czy moge się odwołać.
~Anonim
sobota, 3 grudnia, 2011, 17:22
prosze dajcie znac jak długo czekacie na termin wyjazdu do sanatorium, Jam złożyłam wniosek w marcu 2010 i cisza
~kristi
sobota, 3 grudnia, 2011, 19:54
Teresko możesz napisać prośbę o przełożenie terminu z powodu braku urlopu.
~margor
niedziela, 4 grudnia, 2011, 18:20
Dostalam sanatorium "Tęcza" w Ustce od 7.01.12
czekalam na przydzial 13 miesiecy.
czy może Ktoś tam był?Jakie wrażenia?
~Waldek
czwartek, 8 grudnia, 2011, 13:45
Kto się wybiera na turnus rehabilitacyjny do Polanicy Zdr. w ośrodku Korab od 30 stycznia 2011.
~Anonim
niedziela, 11 grudnia, 2011, 21:22
ja jestem z nfz slaskiego wniosek skladalam w czerwcu 2010 r i cisza
~rozaalkaa
niedziela, 11 grudnia, 2011, 21:23
ja jestem z nfz slaskiego wniosek skladalam w czerwcu 2010 r i cisza
~bella
środa, 14 grudnia, 2011, 19:48
No to super, poczekasz jeszcze 12 miesięcy i wypadnie Ci wyjazd w ciepłym miesiącu.
Pozdrawiam
~bella
środa, 14 grudnia, 2011, 19:52
Ustka Sanatorium Radość
Kochani kto był w Ustce w sanatorium Radość. Bardzo proszę o obiektywną opinie. Jak wygląda baza zabiegowa, noclegi jedzenie.
~Dana
piątek, 16 grudnia, 2011, 17:42
do bella: Ustka Radość
Krok do morza, pokoje przeważnie 2-3 -osobowe, jedzenie ok, baza zabiegowa - w zakładzie przyrodolecznyczym - trzeba wychodzić. Ogólna ocena - dobry. Wszytsko zależy kiedy masz turnus, bo w zimę problem z wychodzeniem na zabiegi. Byłam tam 13 lat temu, sytuacja teraz moze byc inna, ale może ta opinia Ci się przyda. Pozdrawiam
~dusia
piątek, 16 grudnia, 2011, 21:11
czy ktoś z podlaskiego jedzie od 1.01.2012 r, do busko zdroju
~Anonim
piątek, 16 grudnia, 2011, 22:36
Czy ktoś z Olsztyna lub okolic jedzie do Kamienia Pomorskiego 03.01.2012, poszukuje kompana na podróż.Pozdrawiam wisia404@wp.pl
~Waldek
sobota, 17 grudnia, 2011, 14:20
Kochani proszę o obiektywną opinie. Jak wygląda baza zabiegowa, noclegi jedzenie w ośrodku Korab w Polanicy Zdroju. Jadę tam 30 stycznie 2012 mam wolne miejsca. jestem z Okolic Leszna.
~Maria
sobota, 17 grudnia, 2011, 16:06
od 3-go stycznia wybieram się do Polańczyka,proszę o opinię i pomoc w dotarciu tam z Wrocławia.
~czarna
sobota, 17 grudnia, 2011, 22:29
Witam serdecznie. 14 03.2012 jadę do Iwonicza Zdroju-ośrodek ;SANVIT;w ramach prewencji ZUS czy ktoś może mi powiedziec czego mogę się tam spodziewac, a czego bac/
~bella
sobota, 17 grudnia, 2011, 22:42
podziękowanie dla Dany
Dzięki serdeczne. Turnus mam kiepski, na przełomie lutego i marca. Nie wiem czy jechać czy zrezygnować. Gdyby baza zabiegowa była w budynku to ok.
A tak mam dylemat.
~Ircia K
niedziela, 18 grudnia, 2011, 15:28
Odp
Jadę do sanatorium Perła w Ustce 17 lutego 2012r jestem z wojewodztwa mazowieckiego Pionki czy ktoś jedzie w tych dniach proszę o kontakt
~kristi
poniedziałek, 19 grudnia, 2011, 20:14
Wybieram się do Szczawnicy w terminie 25-01-15-02 2012.może ktoś jedzie z Poznania lub okolic.
~scenik
środa, 21 grudnia, 2011, 19:12
mam wolne miejsce w samochodzie do ustronia sanatoriu rownica dn.05.01.12 tel.887292241.
~scenik
środa, 21 grudnia, 2011, 19:17
odnosnie ustronia dn.05.01.12 wyjazd z lodzi tel. 887292241.
~jola
sobota, 24 grudnia, 2011, 22:23
witam kto jedzie do sanatorium Szczawnica Dzwonków od 15 stycznia prosze o kontakt jolantamajewicz@interia.pl
~Elżbieta
poniedziałek, 26 grudnia, 2011, 19:51
Witam, czy ktoś jedzie 26.01.2012r. do Rymanowa Zdrój sanatorium Maria. jestem z Warszawy. Proszę o kontakt ela1053@wp.pl
~Konin - Kudowa Zdrój
wtorek, 27 grudnia, 2011, 10:09
Witam, czy ktoś jedzie 03-01-2012 z okolic Konin, Kalisz do Kudowy i ma jedno wolne miejsce?
Proszę o kontakt 609798008
~wałesa0bolek
środa, 28 grudnia, 2011, 09:11
Jadę z Wa-wy do Polańczyka 03.01.2012,mam 3 wolne miejsca.Kontakt norekn@wp.pl
~Joanna(2011.12.28)
środa, 28 grudnia, 2011, 14:03
Witam, czy ktos jedzie 30.1.2012 z Łodzi do SZpitala Uzdrowiskowego NR 1w Ciechocinku i ma wolne miejsce.Proszę o kontakt asia-chodun @ wp.pl
~ANNA
środa, 28 grudnia, 2011, 17:39
Pozdrawiam, czy ktoś jedzie z Warszawy lub Łodzi na turnus od 05.02.2012 do 26.02.2012 do Sanatorium Perła w Ustce. Proszę o odpowiedź
~zenio
środa, 28 grudnia, 2011, 19:30
prosze o kontakt jadacych z lodzi do sanatorium rownica ustron slazki
~Wiola
sobota, 31 grudnia, 2011, 10:33
kiedy złożyć wniosek
mam pytanie,kiedy najlepiej złożyć wniosek do NFZ aby sanatorium było przyznane w wakacje ze względu na dziecko,które się jeszcze uczy
~Iwona
niedziela, 1 stycznia, 2012, 17:08
jadę do sanatorium do Długopole Zdrój z Nowego Sącza.Turnus rozpoczyna się 2 lutego czy ktoś się tam wybiera.Pytanie czy ktoś tam był w Mieszku.Jestem przerażona oglądając zdjęcia obiektu.prosze o kontakt stonka8@op.pl.
~Lenka do Iwony
poniedziałek, 2 stycznia, 2012, 10:27
Byłam w Mieszku w 2009r. Jeżeli od tego czasu nie było żadnych remontów to Ci współczuję.Pokoje jak za PRL-u. Brudno.Turnusy zaczynają się różnie dla poszczególnych osób w pokojach. Dla mnie to był szok.Przyjechałam 2 dni po moich współlokatorkach a na koniec turnusu przez 2 dni mieszkałam z osobami z następnego turnusu. Zabiegi względne, w zależności jakie Ci lekarz zaleci.Jedzenie jak wszędzie - mnie wystarczało.
Sama miejscowość urokliwa. Ja byłam w m-cu kwietniu. Pogoda była letnia.Wróciłam opalona / przynajmniej jeden plus/. W chwilach wolnych pozostaje tylko spacer i jedna kawiarnia.
~Ewa
poniedziałek, 2 stycznia, 2012, 16:24
Witam
Mam skierowanie z NFZ, jadę pierwszy raz do uzdrowiska i mam kilka pytań.Jakie są warunki w sanatorium "Przy Tężni" w Inowrocławiu? Czy pokoje można sobie wybrać? Czy mogę zadzwonić do uzdrowiska i wybrać sobie pokój Co ze sobą zabrać? Jak wygląda odpłatnośc za pobyt?
I uff..sama nie wiem co jeszcze. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi. Pozdrawiam.
~OFERTA
poniedziałek, 2 stycznia, 2012, 21:45
Ustka Sanatorium Radość
witam
Jadę samochodem do Ustki Radość termin od 30.01.2012 z Śląska mam wolne miejsca
~t_eska@wp.pl
wtorek, 3 stycznia, 2012, 17:48
WITAM -czy ktoś jedzie do Krynicy Zdrój 26,01.2012 z okolic łodzi? Bardzo proszę o kontakt.
~niobos
wtorek, 3 stycznia, 2012, 19:19
proszę o odpowiedz czy z Łodzi są małożenstwa które były razem w sanatorium proezę napisać gdzie Dziekuje za odpowiedz.
~czarna
wtorek, 3 stycznia, 2012, 20:11
Witam . Czy jedzie ktos do Rymanowa Zdrój pod koniec stycznia
~b
czwartek, 5 stycznia, 2012, 16:00
~tuna
piątek, 6 stycznia, 2012, 09:07
Właśnie rozpoczęłam turnus w "Józefie" w Lądku Zdroju. Jedynym minusem tego pobytu jest banda narzekających ludzi, którzy niejednokrotnie we własnym domu mają gorsze warunki (jedzeniowe też), ale jedynym ich celem jest marudzenie i zniechęcanie. A to za daleko na zabiegi, a to woda za zimna, a to za ciepła, a to jej za dużo, a to za mało, a to trzeba chwilę poczekać (a oni przecież tak bardzo się gdzieś spieszą, tylko gdzie? - książka w łapę i czekać to nie łaska?) Może nie wszystko jest zawsze tak jak oczekujemy, ale przecież przeżyliśmy gorsze czasy i to, co zawsze nas ratowało to pogoda ducha i trochę uśmiechu. Ja, gdy przyjechałam byłam zadowolona i dlatego dostałam miejsce w dwójce, a nie w trójce (byłam ponoć pierwszą osobą, która przyjechała pozytywnie nastawiona a nie pełna pretensji do świata). Ludzie, życzę Wam trochę luzu.
~kuracjuszka
sobota, 7 stycznia, 2012, 20:46
Ustka Perła
Wita,
Kto był w Perle poza sezonem.
Opnie o sanatorium są raczej kiepskie. Ja zawsze biorę poprawkę. Ale jak większość ludzi udziela negatywnej opinii to znaczy że coś w tym jest.
Mam termin w marcu, pogoda będzie raczej kiepska, do centrum daleko.
Pozdrawiam i proszę o opinie.

Kuracjuszka
~kuracjuszka
sobota, 7 stycznia, 2012, 20:48
Ustka Perła
Czy w Perle zabiegi są na miejscu czy trzeba dochodzić do centrum
~bibliofil
wtorek, 10 stycznia, 2012, 10:23
Witam. Czy był ktoś w sanatorium "Przy Tężni" w Inowrocławiu? Jak tam jest?
~kuracjuszka
czwartek, 12 stycznia, 2012, 14:17
Czy ktoś był w sanatorium Bałtyk w Kołobrzegu. Jadę tam 17 lutego 2012 r. Podobno są Bałtyk 1 i Bałtyk 2.Ten dka skierowań z nfz. Czy ktoś tam był.POzdrawiam io proszę o opinię
~bella
czwartek, 12 stycznia, 2012, 17:01
sanatorium Bałtyk Kołobrzeg
Witam,

Byłam w Bałtyku 6 lat temu przed remontem. NFZ zostaje zakwaterowany w Bałtyku 2.
Wtedy pokoje były małe i skromne / wymagało wszystko remontu/.Wiem że teraz jest po remoncie. Między 2, zabiegami i 1 zbudowano łącznik.Zlikwidowano balkony jak wygląda obecnie w pokojach nie wiem. Lekarze mili, szczególne ordynator i zastępca / wtedy była to kobieta/.
Zabiegi na miejscu, stołówka duża z widokiem na morze w Bałtyku Nr 1. Jedzenie ok. polecam dietę, świetne sałatki. Oczywiście Niemcy mają jedzenie ful wypas ale oni mają tez inną stawkę. Myślę jednak że dzięki nim to i nasze jedzenie jest ciut lepsze / zawsze to wspólne zbiorowe/. Miałam ostatnio porównanie w sanatorium w Świnoujściu / to Kołobrzeg był wersją luksusową, a też marudy miały zawsze jakieś ale/. Organizują wycieczki po okolicznych miejscowościach, zagraniczne i po Kołobrzegu / ta z przewodnikiem była bezpłatna/. Sanatorium nad samym morzem, przy promenadzie. Do centrum tak 20-30 minut spacerkiem. Piękna ścieżka zdrowotna nad samym morzem polecam wypożyczenie roweru / lub zapisanie się na taki zabieg , był w ofercie. Zamiast gimnastyki na sali której nie cierpię jeździłam rowerem w ramach zabiegu, codziennie rano. Warto pojechać. Pozdrawiam
~zuza
piątek, 13 stycznia, 2012, 09:55
do kuracjuszki. byłam w ustce sanatorium perła w styczniu 2011. zabiegi na miejscu . pokoje 1 i 2 osobowe są też pokoje studio , posiłki dobre. o pokój 1 osobowy troche trudno . czajniki na korytarzu . jest kawiarnia i dyskoteki. wycieczki. blisko do plaży . było ok
~kuracjuszka
piątek, 13 stycznia, 2012, 16:11
do Zuzy
Dzięki serdeczne, pozdrawiam.
~Reni
sobota, 14 stycznia, 2012, 15:45
Od " Perły" do centrum miasta ok 2,5 km.Można brzegiem morza jak ma się jeszcze chęci i siły chodzić.
~Anna
sobota, 14 stycznia, 2012, 16:08
Cz jest ktoś na tym forum kto jedzie do Perły w Ustce w lutym 05-26 ? Proszę o odpowiedź.
~kuracjuszka
sobota, 14 stycznia, 2012, 19:29
Ustka Perła
Aniu ja jadę ale od 27 lutego. Jeżeli będziesz miała dostęp do neta to napisz kilka słów.
~Anna do Kuracjuszki
sobota, 14 stycznia, 2012, 20:33
Szkoda, że nie jedziemy w tym samym terminie. Jeśli w sanatorium będzie dostęp do internetu postaram się napisać. Pozdrawiam
~kuracjuszka
sobota, 14 stycznia, 2012, 21:38
Ustka Perła
Aniu jeżeli jedziesz do Perły, a lubisz jeździć na rowerze to w ośrodku DW Słoneczna na tej samej ulicy możesz go wypożyczyć na cały turnus. Cena do uzgodnienia / rozsądna/. Dzwoniłam do Perły ale pni byłą zbulwersowana moim pytaniem o rower. O tej porze roku pogoda kiepska,a jak się rower wybrudzi to kto go będzie czyścił !!!!!.
W ofercie mają wypożyczalnie i myślałam że jest czynna cały rok.
Podaje adres mailowy do ośrodka Słoneczna
recepcja@sloneczna.ustka.pl

Pozdrawiam
~Anna do Kuracjuszki
sobota, 14 stycznia, 2012, 22:17
Dzięki za informację. Kiedy będę na miejscu to zrobię rozeznanie.Pozdrawiam
~Anonim
niedziela, 15 stycznia, 2012, 19:10
Witam mam skierowanie do sanatorium w Szczawno- Zdrój Dom Zdrojowy w marcu 2012 proszę o opinie
~Ela
niedziela, 15 stycznia, 2012, 23:01
Witam wszystkich.Kochani! mam skierowanie z NFZ do "Gracji" w Ciechocinku od 16.02.2012 r.napiszcie jakieś opinie.Może ktoś z Kielc czy okolic wybiera się również tam w tym terminie?Pozdrawiam.
~elektryk
poniedziałek, 16 stycznia, 2012, 01:11
Wyjeżdżam samochodem z Warszawy do Buska na turnus od 28 marca br. Mogę kogoś zabrać. Pozdrawiam
~alicja
poniedziałek, 16 stycznia, 2012, 19:02
Byłam w sanatorium"Bałtyk"w Kołobrzegu i w Sanatorium "Józef" w Lądku Zdrój, wróciłam zadowolona z pobytów. Pokoje ok, jedzenie również. W "Bałtyku" zabiegi na miejscu, natomiast w Lądku na baseny trzeba chodzić /ale wody super także warto się trudzić/, osoby które mają kłopot z chodzeniem mogą jezdzić bezpłatnym busem. Polecam "Bałtyk" i Józefa".
~ela
wtorek, 17 stycznia, 2012, 09:20
Witam czy ktoś z Kalisza lub okolic ma turnus Swieradów Zdrój 26 stycznia.Prosze o kontakt 663-221-645
~ela
wtorek, 17 stycznia, 2012, 09:31
Witam czy ktoś z Kalisza lub okolic ma turnus Swieradów Zdrój 26 stycznia.Prosze o kontakt 663-221-645
~marysiacz
wtorek, 17 stycznia, 2012, 10:53
Witam!!!Wlasnie otrzymałam zawiadomienie o pobycie w 21 WSUR w Busku na O/rehabilitacyjnym 21 dniowym.Czy ktoś korzystał z takiej formy rehabilitacji, jakie sa warunki-pokoje, zabiegi.Z góry dziękuje.W sierpniu byłam w Szczawnicy-Dzwonkowka służe opinią.meil marysiacz58@interia.pl.POZDRAWIAM!!!
~marysiacz
wtorek, 17 stycznia, 2012, 10:53
Witam!!!Wlasnie otrzymałam zawiadomienie o pobycie w 21 WSUR w Busku na O/rehabilitacyjnym 21 dniowym.Czy ktoś korzystał z takiej formy rehabilitacji, jakie sa warunki-pokoje, zabiegi.Z góry dziękuje.W sierpniu byłam w Szczawnicy-Dzwonkowka służe opinią.meil marysiacz58@interia.pl.POZDRAWIAM!!!
~magda
środa, 18 stycznia, 2012, 18:35
Gołdap
Czy ktoś był w sanatorium w Gołdapi? Ponieważ jadę tam po raz pierwszy, ciekawa jestem Waszych opinii.
~Maria
środa, 18 stycznia, 2012, 23:27
Witam,,byłam w Gołdapi w 2008r,w listopadzie pobyt oceniam dobrze,zabiegi dobre,pokoje ,kuchnia ok,miła obsługa,oczywiście były osoby które narzekały,pozdrawiam i życzę miłego pobytu,,,
~Grażyna
czwartek, 19 stycznia, 2012, 11:52
Czy ktoś był w sanatorium Kielczanka w Kołobrzegu. Mam skierowanie od 18 lutego
~smerfi
czwartek, 19 stycznia, 2012, 13:54
Odp:Krynica zdrój nowe łazienki mineralne
--Mam pytanie czy ktoś był w Krynicy Zdrój w senatorium Nowe Łazienki Mineralne jadę od 16 luty z okolic warszawy
Proszę jeśli ktoś był to jak tam jest,a także jeżeli ktoś ma turnus od 16 lutego proszę także o kontakt moje gg 22724373
~Danka
czwartek, 19 stycznia, 2012, 20:58
Czy ktoś był w sanatorium w Kołobrzegu "Zakład lecznictwa uzdrowiskowego Ośrodek MEGA " ul. Kościuszki 18. Prosze o opinie.
~Danka
czwartek, 19 stycznia, 2012, 21:03
Ośrodek MEGA w Kołobrzegu
Czy ktoś był w sanatorium w Kołobrzegu "Zakład lecznictwa uzdrowiskowego Ośrodek MEGA " ul. Kościuszki 18. Prosze o opinie.
~magda
piątek, 20 stycznia, 2012, 07:21
Gołdap
Dziękuję Mario za informacje.Nie jestem malkontentką, więc z pewnością będę zadowolona. tym bardzie, że wybieram się tylko i wyłącznie podratować moje nadwątlone mocno zdrowie. Po powrocie opiszę swoje wrażenia z pobytu w Gołdapi.
Pozdrawiam forumowiczów !
~Janusz
piątek, 20 stycznia, 2012, 12:25
Witam. 5 maja br. udaje się samochodem do Kudowy Zdrój na leczenie uzdrowiskowe do sanatorium BRISTOL. Mogę kogoś zabrać ze sobą jeżeli też tam ktoś się udaje z okolic Koło, Konin, Turek. Kontakt e-mail
janusz_o1962@o2.pl.
~kuracjusz
piątek, 20 stycznia, 2012, 16:54
Proszę odczytać opinie dot różnych sanatorium na forach : senior - cafe, forum osób niepełnoprawnych oraz nasze- sanatorium.
~nuta
piątek, 20 stycznia, 2012, 16:58
Witam serdecznie. Mam skierowanie do Energetyka w Krynicy-Zdroju. jestem ciekawa waszych opinii. Czy zabiegi na miejscu? Jakie pokoje?....
Napiszcie. :)
~halina
piątek, 20 stycznia, 2012, 19:10
jadę do sanatorium zimovit w dusznikikach zdroju od 29 stycznia 2012 czy jest tam tak strasznie kto był proszę o odpowiedż bardzo się się denerwuję
~halina
piątek, 20 stycznia, 2012, 19:12
Odp
czy można bez problemu otrzymać pokój z łazienką proszę o odpowiedż
~goga
piątek, 20 stycznia, 2012, 19:54
Jak jest w sanatorium MSWIA w kołobrzegu.Jadę w niedzielę
~marianna
piątek, 20 stycznia, 2012, 23:54
do zuzy, albo do kogos, kto byl niedawno w "Perle" w Ustce.Prosze o garsc informacji jak dostac pokoj 1 osobowy? czy w jednym budynku oprocz zabiegow jest tez stolowka?Kiedy i gdzie oferowane sa wycieczki?Czy w pokojach mozna korzystac z internetu?Jakie maja wyposazenie pokoje i lazienka?
~kuracjuszka
sobota, 21 stycznia, 2012, 06:37
Ustka Perła
Poczytajo Perle dziewczyny napisały niewiele ale zawsze coś.
~kuracjuszka
sobota, 21 stycznia, 2012, 06:38
Ustka Perła
~Reni
sobota, 14 stycznia, 2012, 15:45
Od " Perły" do centrum miasta ok 2,5 km.Można brzegiem morza jak ma się jeszcze chęci i siły chodzić.
~kuracjuszka
sobota, 21 stycznia, 2012, 06:40
Ustka Perła
~zuza
piątek, 13 stycznia, 2012, 09:55
do kuracjuszki. byłam w ustce sanatorium perła w styczniu 2011. zabiegi na miejscu . pokoje 1 i 2 osobowe są też pokoje studio , posiłki dobre. o pokój 1 osobowy troche trudno . czajniki na korytarzu . jest kawiarnia i dyskoteki. wycieczki. blisko do plaży . było ok
~kuracjuszka
sobota, 21 stycznia, 2012, 06:40
do Marianny
Kiedy jedziesz do Perły ?
~marianna
sobota, 21 stycznia, 2012, 16:02
własnie malutkoo o tej Perle, a jade w kwietniu i chcialabym sie przygotowac przez ten czas na rozne niespodzianki-zwlaszcza pogodowe, bo nad samym morzem hmm może byc zaskakujaco wietrznie, a jak z informacji wynika-za które dzieki-to daleko do centrum, zeby kurtke ciepla kupic:)lepiej chyba zabrac ze soba cos cieplego, zeby biegac na te wiosenne spacerki brzegiem morza?
~kuracjuszka
sobota, 21 stycznia, 2012, 20:58
do Marianny
Ja jadę w marcu i też mam problem. Ania jedzie teraz to napisze co i jak.
Ja byłam kiedyś z dziećmi w sanatorium na przełomie kwietnia i maja. Zabrałam wszystko ciepłe kurtki, szaliki, rękawiczki ,a pogoda zrobiła psikusa i letnie bluzeczki trzeba było kupić.
Podaj mi swojego maila to napisze coś więcej . Pozdrawiam
~kuracjuszka z zimy 2011
poniedziałek, 23 stycznia, 2012, 23:11
Sanatorium PERłA w Ustce - warunki lokalowe dobre(pokoje 1,2 osobowe oraz studio z balkonami)węzeł sanitarny w pokojach.Wyposażenie w pokojach -tapczanik ,stolik, krzesełka ,czajnik na korytarzu, TV dostepne za opłata. Stołówka , kiosk , kawiarnia na terenie hotelu.Zabiegi lecznicze na terenie obiektu (miły personel medyczny).Bardzo blisko do morza-polecam codzienne spacery plażą i w lesie.Do miasta trochę daleko, ale polecam spacer ( ja codziennie byłam w mieście i kontynuowałam spacer plaża do portu-piękna sprawa ).Można miło spędzić czas wieczorem - propozycje są codzienne jak:występy grup muzycznych,wieczorki taneczne itp. Wycieczki wg propozycji i ilości chętnych osób.Dostęp do łącza internetu na każdym piętrze.Wyżywienie "takie sobie"?.Dobrze że zima nie jest taka sroga to oprócz zabiegów polecam jeszcze raz spacery.Ustka jest piękna.
~kuracjuszka
wtorek, 24 stycznia, 2012, 06:36
Ustka Perła
Bardzo dziękuje za kilka słów.
Pozdrawiam.
~wandzia
wtorek, 24 stycznia, 2012, 09:33
czy jedzie ktoś do Mieszka w Długopolu Zdrój w terminie 27.02.2012
~magda
wtorek, 24 stycznia, 2012, 14:30
Ja mam skierowanie od 13 lutego br. do sanatorium MSWiA w Kołobrzegu. Czy ktoś mi może powiedzieć, czy remonty w tym ośrodku w końcu się skończyły i jakie warunki tam panują. Osobiście byłam na przestrzeni ostatnich 10 lat w Bałtyku, Kombatancie, Sanie i Ikarze. Wszystkie te sanatoria bardzo sobie chwalę, chociaż różnie bywało.Najważniejsze jestpozytywne myślenie i oczywiście współlokatorki w pokoju.
~MIREK
czwartek, 26 stycznia, 2012, 13:27
Sanatorium Gościm koło Drezdenka
Czy ktoś jedzie do tego sanatorium z okolic Słupska w terminie 30-01-2012
~bibliofil
czwartek, 26 stycznia, 2012, 15:45
Witam, czy był ktos w sanatorium "Pod Tężnią" w Inowrocławiu? Jak tam jest?
~Teresa
niedziela, 29 stycznia, 2012, 13:53
Kto jedzie do Perły w Ustce w pierwszym tygodniu lutego ? Proszę o kontakt
~Paulaa.
niedziela, 29 stycznia, 2012, 17:10
Odp: Rymanów zdrój-zimowit
Jadę do Rymanowa-Zdrój do ,,Zimowit,, 3.2.2012 roku.
Kto jedzie? gg. 38822829 ; ))
Piszcie!
~ania
niedziela, 29 stycznia, 2012, 20:39
ciechocinek szpital uzdrowiskowy nr1
mam skierowanie do tego sanatorium czy ktoś może wie coś na temat panujących tam warunków bo nigdzie nic nie ma na temat tego ośrodka
~ania
niedziela, 29 stycznia, 2012, 20:40
mam skierowanie do tego sanatorium czy ktoś może wie coś na temat panujących tam warunków bo nigdzie nic nie ma na temat tego ośrodka
~ania
niedziela, 29 stycznia, 2012, 20:42
~ania
niedziela, 29 stycznia, 2012, 20:48
~TOMEK
wtorek, 31 stycznia, 2012, 16:54
WITAM.JADE DO SANATORIUM JELENIA GORA NA ULICE CERVI 14 Z KALISZA.JADE SWOIM SAMOCHODEM-JESLI KTOS JEST CHETNY JECHAC ZE MNA TO PROSZE O KONTKAKT.PODAJE NUMER TEL.507772343.POZDRAWIAM
~TOMEK
wtorek, 31 stycznia, 2012, 17:21
ZAPOMNIALEM DODAC ZE JADE DO SANATORIUM JELENIA GORA NA TURNUS OD 22 LUTEGO DO 14 MARCA.MOJ NUMER TELE.507772343.
~Anonim
środa, 1 lutego, 2012, 14:10
ryszard
~IRENA
czwartek, 2 lutego, 2012, 00:28
Odp: Kto z okolic Katowic jedzie do sanatorium w Ustce 17-go lutego?
Prosze o kontakt irena_krysia@hotmail.com tel.602624879
~Anonim
piątek, 3 lutego, 2012, 16:42
Witam! Dostałam skierowanie do Cieplic Dom Zdrojowy nr.1 od 03.03.2012 czy ktoś jeszcze jedzie w tym terminie .B
~Dana
piątek, 3 lutego, 2012, 19:25
Witam.Jadę do Ustronia "RÓŻA" czy może mi ktoś powiedzieć jak tam jest.
~Ewa
piątek, 3 lutego, 2012, 22:05
Witam.Bardzo proszę o opinię o KUJAWIANCE w Inowrocławiu.Zero zdjęć w internecie. Z góry dziękuję
~Józef
niedziela, 5 lutego, 2012, 10:31
jadę do Solca Zdroju od 20 2 2012 czy ktoś życzliwy wybiera sie tam w tym terminie własnym środkiem transportu i znajdzie jedno wolne miejsce bedzie taniej i przyjemniej pozdrawiam Jozef K. Tychy e-mail wideo10@wp.pl
~Józef
niedziela, 5 lutego, 2012, 17:50
a propo jakie warunki w uzdrowisku Solec Zdrój bo na żadnych forach nie ma zadnej wiadomości, czyzby było tak źle,np czy dysponują pokojami jednoosobowymi i jak je załatwic a może pojechac dzień wczesniej, czy zabiegi są na miejscu ,gdzie stołowka itp, dziekuje jadę pierwszy raz s tąt takie pytania
~EMI
poniedziałek, 6 lutego, 2012, 11:38
DOSTAŁAM SKIEROWANIE NA 22.03 DO SANATORIUM
JESTEM NA L4 URAZ KREGOSŁUPA JESTEM PO OPERACJI 5 LAT
CZY MOGE WYJECHAĆ CZY KTOŚ ZNA PRZEPISY
PROSZE O ODP
DZIĘKUJĘ
~EMI
poniedziałek, 6 lutego, 2012, 11:40
PROSZE O ODP
DZIĘKUJĘ
~EMI
poniedziałek, 6 lutego, 2012, 11:41
PROSZE O ODP
DZIĘKUJĘ
~Anonim
poniedziałek, 6 lutego, 2012, 11:49
Witaj EMI oczywiście że mozesz wyjechac .Jestem obecnie na l-4 jestem też po operacji kręgosłupa .Jeśli czujesz sie na siłach to dlaczego nie .Jest to sanatorium w ramach zwolnienia czy w ramach urlopu ?.Napisz odpowiem B.
~JOLA
środa, 8 lutego, 2012, 13:18
Proszę o opinię o sanatorium PLON w Polańczyku.
~Anonim
środa, 8 lutego, 2012, 22:44
Sprawdż stronę www.nasze-sanatorium.pl tam jest duzo opini
~Anonim
czwartek, 9 lutego, 2012, 00:23
czy ktoś był w Szpitalu Uzdrowiskowym w Jedlina-Zdrój?Proszę o opinię.To co przeczytałam na stronie internetowej(opinie kracjuszy) nie zachęca.Gosia
Proszę o informację na e-mail:gosia19530@op.pl
~Gosia
piątek, 10 lutego, 2012, 22:11
czy nikt nie przebywał w Jedlina-Zdrój?
~MS
niedziela, 12 lutego, 2012, 14:54
Witam,
Czy ktoś był w sanatorium Admirał 1 w Świnoujściu?Proszę o opinie.
Turnus mam od 07.03.2012r może ktoś z Kalisza lub okolic tam się wybiera, mam problem z dojazdem.
~kuracjuszka Admirał 1
niedziela, 12 lutego, 2012, 15:53
Witam,
Byłam w Adamie i Ewie / okropność/. Stołowaliśmy się w Admirale 1. Stołówka wymaga remontu, personel niemiły /a dzięki kuracjuszom ma prace/jedzenie takie sobie. Da się wytrzymać. Pokoje wyremontowane są dla pełnopłatnych, pozostałe dostają kuracjusze z NFZ. Byłam 3 lata tatem , może jakiś remont zrobili. Budynek stary, zabytkowy/ w cały słowa tego znaczeniu/. Położenie super, przy głównej promenadzie. W marcu nie będzie tego tłumu turystów. Baza zabiegowa tak spacerkiem 20-25 minut. Wszystko w dzielnicy uzdrowiskowej.
Z PKP na prom bliziutko, a za promem proszę wsiąść w taxi tylko taką z korporacji.
Pozdrawiam
~Jolka
poniedziałek, 13 lutego, 2012, 12:20
Kto jedzie do Szczawnicy do sanatorium " budowlani" od 9 maja 2012r do 30 maja 2012r z Wielkopolski; z Poznania lub Wrześni? Proszę o opinie o tym sanatorium.
~mm
poniedziałek, 13 lutego, 2012, 15:32
Ty już w lutym wiesz że jedziesz w maju , bomba
~Jona
wtorek, 14 lutego, 2012, 00:55
Krynica -Zdrój od 16.02.2012- kto jedzie z Gdańska lub okolic?
Jadę do Krynicy już jutro pociągiem bezpośrednim z Gdańska do Krynicy ale nie mam bezpośredniego powrotu. Czy ktoś będzie wracał samochodem z Krynicy 6.03.12, ostatecznie 7.03 rano, żeby być w Gdańsku 7.03.12 najpóźniej wieczorem? Bardzo chętnie partycypowałabym w kosztach i jako zmiennik kierowcy jeśli byłaby taka potrzeba. Inf. na e-mail: joanah7@wp.pl lub tel. 502743203
~kasia
wtorek, 14 lutego, 2012, 14:25
jedzie ktos do Papiernika od 27.02?
~ola do joli
wtorek, 14 lutego, 2012, 14:49
ola do joli sanatorium jest ok z basenem oraz spa warunki bardzo dobre. Byłam tez w maju.kawiarnia z muzyką na dole w budynku .Szczawnica jest piękna.Byłam kilka razy i zawsze było super
l
~Jola do Oli
wtorek, 14 lutego, 2012, 21:42
Dzięki serdeczne za info.Cieszę się ,że warunki są ok. Jeżeli mogłabyś to podpowiedz mi ,które pokoje są lepsze jeżeli będzie wybór; niektórzy piszą,że 1-osobowe są tylko od strony północnej i widok na skarpę, a pokoje 2-osobowe są na stronę południową i widok na całą panoramę Szczawnicy i góry.Jakie są warunki w pokojach, czy są łazienki w pokojach? Czy warunki PRL czy lepsze, co trzeba ze sobą wziąć czajnik, radio? Czy organizowane są też wycieczki? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje. Jadę pierwszy raz.
~ola do joli
środa, 15 lutego, 2012, 08:22
Będąc w ,,budowlanych'' pokój miałam 1dno osobowy 420 od strony miasta Bardzo wygodny ,z łazienką,telewizją,rozkładaną kanapą,dywanem na podłodze. Czajnika nie było.Zakaz wnoszenia posiłków do pokoi.kupiłam mały czajnik i kawusie poranną piłam w pokoju.Naczyń też nie było.Reczniki były wymieniane na życzenie u Pań sprzątających.Wszędzie czyściutko i pachnąco Pani która była na basenie organizowała wycieczki.Nadmienię ,że byłam na turnusie 14sto dniowym.Proszę jechać bez obaw .Pozdrowiam
~Jola do Oli
środa, 15 lutego, 2012, 12:09
Bardzo mnie podbudowałaś; też napisałam e-maila do ośrodka z prośbą o rezerwację 1-osobowego pokoju, ponieważ nigdy nie wiadomo jaką współlokatorkę trafi się. Kiedy dzwoniłam do budowlanych powiedzieli mi ,że pokoje 1- osobowe są tylko od strony północnej; ale może uda się od strony miasta skoro Ty piszesz, że jednak są. 420 to rozumiem,że to nr pokoju, tak?
To może poproszę ich o ten pokój ;zobaczymy czy uda się. Dobrze że wiem że nie ma czajnik to też sobie wezmę. Takie informacje są dla mnie bardzo cenne, bo na stronie piszą np. że jest czajnik (pewnie na korytarzu).
Jeżeli chodzi o wycieczki to kiedy organizują; po południu po zabiegach? Gdzie? Ile kosztuje przykładowo taka wycieczka?Piszesz ,że byłaś w maju- w 2011r?
Pozdrawiam serdecznie.
~ola do joli
środa, 15 lutego, 2012, 14:17
Tak 420 to numer pokoju.Obok mnie mieszkał pan i tez miał jedynkę jeśli chodzi o wycieczki to nie jestem w temacie bo okolice zwiedzalam własnym autem .Mozna dużo zwiedzic poruszajac się rowerem Są wypożyczalnie a cena za godzine to 3 lub 4zł Jeśli coś Cię jeszcze interesuje to proszę pytaj.Ach wycieczki są organizowane popołudniami i w sobotę i niedziele.Może te pokoje są przeznaczone dla kuracjuszy z Pefronu.Dopytaj .Ludzi z NFZ było mało i byli to kuracjusze powyżej50tki,ale bardzo fajnie się integrowali.Na moim turnusie było też ognisko i zabawa przy muzyce
~kuracjuszka
środa, 15 lutego, 2012, 14:52
Ja zawsze biorę pokój 2 osobowy, miałam też trójkę i było ok. Samemu w jedynce może buc smutno. Chyba że ktoś bardzo potrzebuje spokoju.
~anka
środa, 15 lutego, 2012, 20:18
witam, jedzie ktoś do sanatorium ETNA WENEDA w Kołobrzegu, na turnus od 10.04.2012 z ZUS-u???
~do Ani
środa, 15 lutego, 2012, 21:14
Słyszałam że bardzo przyzwoicie tam jest. Miejsce super bo do morza kawałeczek, hotel przy porcie. Daj znać jak było
~niobos
czwartek, 16 lutego, 2012, 11:02
p: Kto i na jakich warunkach może dostać skierowanie do sanatorium
Proszę o wiadomosci odnosnie sanatorium Malwa w Polanicy zdroju
~Jola do Oli
czwartek, 16 lutego, 2012, 11:14
Bardzo cieszę się za informacje ,które mi udzieliłaś. Zarezerwowałam sobie już pokój jednak od strony północnej bo tam mają tylko dostępne jedynki. Ale to nic. Nie zauważyłam żadnego zdjęcia łazienek przy pokojach;napisz mi Olu czy są czy też ogólne na korytarzu?Jakich rzeczy najwięcej najlepiej wziąć, sportowych? Aby trochę zwiedzić to chyba najwygodniej adidaski, dresik???
~Jadwiga
czwartek, 16 lutego, 2012, 15:47
Sanatorium TECZA w Ustce
Mam skierowanie do sanatorium Tęcza w Ustce, w okresie od o4.04.2012r.
Proszę o informację na temat w/w sanatorium.Np. pokoje ( czy są jedynki, balkony, czy z okna widać morze,),wyżywienie, zabiegi, czy jest basen na miejscu itp. Pozdrowionka:))) Z góry dziękuję za uzyskane informacje.
~Jadwiga
czwartek, 16 lutego, 2012, 15:49
Sanatorium TECZA w Ustce
Mam skierowanie do sanatorium Tęcza w Ustce, w okresie od o4.04.2012r.
Proszę o informację na temat w/w sanatorium.Np. pokoje ( czy są jedynki, balkony, czy z okna widać morze,),wyżywienie, zabiegi, czy jest basen na miejscu itp. Pozdrowionka:))) Z góry dziękuję za uzyskane informacje.
~Malwa Polanica zdrój
czwartek, 16 lutego, 2012, 20:46
Czy nik tam nie byl .Proszę o wiadomosci jakie są zabiegi czy jest czjnik w pokoju i jakie wyżywienie.
~ola do joli
piątek, 17 lutego, 2012, 10:36
Witam Jolu ,jeśli chodzi o łazienki to mysle ze są w połaczeniu z pokojami.Byłam w innym,piętro niżej i tez byl to pokój z łazienką ,co prawda 2ka.Dzwoniac do Budowlanych spytaj.Panie z recepcji są miłe na pewno udzielą wszelkich odpowiedzi.W ogóle cały personel jest ok.Jeśli chodzi o ubrania,to na pewno z dużą przewagą sportowe.Na pewno w garderobie nie moze też zabraknąć ciuszków tzw; wyjściowych.Na moim turnusie co niektórzy na posiłki przychodzili np w małej czarnej,a większość dres lub wycieruchy i jakas bluzeczka Na pewno przyda sie smycz aby zawiesic chociażby klucz,klapki na basen (bardzo polecam),czepek i duży ręcznik kapielowy(ja mialam 2a swoje).kurteczka nie przemakalna się przyda,mały plecaczek na wypady też,polarek,sweterek i ze dwie pary obuwia.Jolu o pozytywnym nastawieniu nie wspominam,bo na pewno takie masz pozdrawiam
~Jola do Oli
piątek, 17 lutego, 2012, 14:19
Dziękuję Ci za te informację. Czy jest dostęp do internetu, gdyby był to wzięłabym sobie laptopa.
Pisałaś ,że ręczniki panie sprzątaczki wymieniają jak się chce. To po co wzięłaś ręczniki?
Ja pojadę pociągiem to wolałabym nie brać bo to wiadomo dodatkowe miejsce w walizce.Zamiast ręczników wolałabym wziąć inne rzeczy. To jak to jest z tymi ręcznikami: dają czy nie dają?
~ola do joli
piątek, 17 lutego, 2012, 15:18
A po to.Wychodząc z basenu wycierasz się,potem biegłam na kąpiel perełkową wycierasz się ,kładąc się na łózko modi-jet w dresach na mokry ręcznik-przyjemnie?A nie wspomnę o innych zabiegach .Dopytaj.Jedziesz z NFZ? Jeśli tak to posiłki będziesz miała inne jak ja miałam .Ja szwedzki stół narodowy podane na talerzach gotowe posiłki. Może i z tymi ręcznikami też jest inaczej. Internet wydaje mi się że jest. Miłego popołudnia
~ola do joli
sobota, 18 lutego, 2012, 13:54
Widzę że dopytujesz też na stronie hutnika.wiedzy nigdy nie za dużo.
~genia
sobota, 18 lutego, 2012, 21:11
czesc bylam w sanatorium w ciechocinku sanatorium sanvit ale nie dostalam w glownym budynku tylko w villi to tam nie jedzcie tam smierdzi stechlizna w lazienkach brud chodza robaki stary prl oplaty takie same jak w glownym gmachu a brud i smrod jedzenie w miare lekarze i zabiegi okej na ville sie nie zgadzajcie
~JADWIGA
niedziela, 19 lutego, 2012, 18:58
MAM JECHAC 26 MARCA DO SANATORIUM [ JEDLEC] JAK TAM DOJECHAC
~JADWIGA
niedziela, 19 lutego, 2012, 19:11
CZY KTOS JEDZIE 26 MARCA DO SANATORIUM DO JEDLCA JADE PIERWSZY RAZ MOGLABYM SIE Z KIMS ZABRAC TEL 696598105
~Anna
środa, 22 lutego, 2012, 10:32
Witam, czy ktoś z Łodzi lub okolic jedzie 31 marca 2012 do Krynicy do sanatorium Nad Kryniczanką?
~Lena
środa, 22 lutego, 2012, 15:17
Wybieram się do sanatorium TĘCZA w Ustce:)) Proszę o opnie.
~Do PANI JADZI-WIESŁAWA
czwartek, 23 lutego, 2012, 12:03
P. Jadziu proszę napisać skąd Pani pojedzie do JEDLCA i jakim środkiem lokomocji bo jest b. ważne JEDLEC jest nie tak daleko m. KALISZ a ja tu mieszkam.Ośrodek mieści się w samym środku lasu proszę coś napisać więce postaram się Pani pomóc.SKąd PAni pojedzie'''
~wiesława
czwartek, 23 lutego, 2012, 12:33
P. Jadziu JEDLEC to trochę ZAd...pie. Najbliższe miasta to-Jarocin iKALISZ gdzie mieszkam.pozdrawiam
~irunia
czwartek, 23 lutego, 2012, 16:04
Zachęcam wszystkich do wyjazdów sanatoryjnych choć trochę długo sie czeka ale warto ja ostatnio byłam w Kołobrzegu w Mesko cudownie mozna sie podleczyc zabawć i odreagować troski i przeżyc pieknie czas .
~ela
czwartek, 23 lutego, 2012, 16:18
Polanica zdroj Malwa ktos byl .
~Marek
czwartek, 23 lutego, 2012, 16:45
Sanatorium Tęcza w Ustce,czy ktoś tam już był???? Proszę o opinie.
~Gabriel
czwartek, 23 lutego, 2012, 20:16
Iwonicz-Zdrój sanatorium"Wisła" 10.04.2012 ZUS
Witam.Czy ktoś się wybiera ze śląska?i czy są jakieś pozytywne opinie z tego ośrodka?(jak na razie wszędzie negatywy)
pozdrawiam
~_Ewa_
czwartek, 23 lutego, 2012, 23:36
Sanatorium Wiarus, Muszyna, od 1 kwietnia. Czy ktoś tam był? Proszę o opinię. A może ktoś wybiera się tam w tym samym czasie? Planuję jechać samochodem.
~_Ewa_
czwartek, 23 lutego, 2012, 23:38
Sanatorium Wiarus, Muszyna, od 1 kwietnia. Czy ktoś tam był? Proszę o opinię. A może ktoś wybiera się tam w tym samym czasie? Planuję jechać samochodem.
~Marek
piątek, 24 lutego, 2012, 09:48
Pozdrawiam.
Jeszcze raz proszę o komentarze dot.sanatorium Tęcza w Ustce.Czy tam nikt nie jedzie????
~aga 76
piątek, 24 lutego, 2012, 14:02
Witaj Anka!!
Ja też mam skierowanie do WENEDY w tym samym terminie tzn od 10 kwietnia 2012 r
Pozdrawiam
~Selene
piątek, 24 lutego, 2012, 23:36
Witam,

Najwięcej opinii można znaleźć, umówić się na wspólny wyjazd na stronie:

forum.nasze-sanatorium.pl

Pozdrawiam i zapraszam
~ do Selene
sobota, 25 lutego, 2012, 23:17
Tylko ja jakoś nie imię się tam połapać na tej stronie.
~Ela
niedziela, 26 lutego, 2012, 21:31
Witam.Iwonicz Zdroj 28 marzec czy jedzie ktoś tam z okolic sremu?
~ELA
poniedziałek, 27 lutego, 2012, 12:17
WITAM.MAM SKIEROWANIE DO kRAKOWA-SWOSZOWICE.PROSZĘ O OPINIE O TYM SANATORIUM.
~aga
wtorek, 28 lutego, 2012, 10:48
sanatorium WENEDA
Czy ktoś jeszcze jedzie do WENEDY od 10 kwietnia 2012 r.?????
~kwiat
wtorek, 28 lutego, 2012, 12:22
w sanatorium jest fajnie jeżeli wiesz czego chcesz?
~kwiat
wtorek, 28 lutego, 2012, 12:22
w sanatorium jest fajnie jeżeli wiesz czego chcesz?
~marek
wtorek, 28 lutego, 2012, 19:46
WITAM JADĘ DO SANATORIUM GLINIK W WYSOWEJ Z ŁODZI W TERMINIE 14 03 2012R.

WŁASNYM SAMOCHODEM MOGĘ ZABRAĆ 2 OSOBY JADĄCE W TYM SAMYM TERMINIE.
KONTAKT TEL.602 258 518.
~misia
wtorek, 28 lutego, 2012, 22:35
witam czy ktos jedzie do szczawna zdroj dom zdrojowy termin 7.05.2012m
~misia
wtorek, 28 lutego, 2012, 22:42
witam czy ktos wybiera siedo Sczawna Zdroj Dom Zdrojowy termin 7.05.2012 prosze o opinie tego sanatorium