~spartanczyk
piątek, 21 października, 2011, 06:02
Odp: Kto i na jakich warunkach może dostać skierowanie do sanatorium
Dostalem dofinansowanie z PCPR-u do Sanatorium, o które sie starałem po 4-ech latach.Mam Niepełnospr,,Znaczna".Jestem po...6-ściu operacjach nowotworowych (od2000r z reoperacjami anusa jelita grubego i po traumatycznej operacji uwięźnionej przepukliny pachwinowej,znacznemu osłabieniu wzroku,sztucznego uzębienia. podpieram sie laską ) ale mam DODATKOWO po wielu urazach(ok35)oparzeniach,skaleczeniach,infekcjach w różnych częściach ciała poważne zwyrodnienia od koniczyn dolnych ,przez zwyrodnienia kręgosłupa,i z osłabień upadki i pourazowe zwyrodnienia ramion.Jestem optymistycznie nastawiony do życia,bo mam dla kogo żyć(mam kontakty luźne z rodziną chłopca adoptowanego z D.Dziecka. którego w dzieciństwie adoptowałem, a którego rodzina przechodzi poważne kryzysy, bo jego psychika jest BAAARDZO ZABURZONA,mieszkają w odległym Wałbrzychu i jego córka też długo chorowała z objawami stwardnienia rozsianego, a ostatnio jako dorastająca ale 17-sto letnia poznając starszego chłopca juz jest NIELETNIĄ mamą a ja pradziadkiem, który ma potrzebę utrzymania więziz rodziną, by ich podtrzymywac na duchu ,i niestety materialnie z BAAAAARDZO ograniczoną możliwością,ponieważ wnuczka sie uczy,jej partner szuka pracy w Wałbrzychu, gdzie o prace BAAARDZO trudno, a syn z żoną są ZDEZINTE- GROWANI w skonfliktowanym od lat związku, co ja BAAAAAARDZO PRZEŻYWAM!!Także mam córkę,z powodów alergiczno astmatycznych schrowoaną juz dorosłą,z objawami upośledzenia, która też jest matka 3-jga chorujących NOTORYCZNIE dzieci i w skonfliktowanej rodzinie ALKOHOLIZUJĄCEJ się,co ja też BAAAAARDZO przeżywam-co ma ZNACZĄCY wpływ na mój stan ZDROWOTNY i ogólne osłabienie organizmu psychosomatycznego,a także jest CAAAŁKOWITY brak chęci pomocy ze strony Ośrodka Pomocy Społecznej, by moje rodziny dzieci zaniedbywane przez.......byłe żony,otoczyć pomocą psychoterapeutyczną)........Ponieważ Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie otrzymuje zwroty przyznanych kwot osób rezygnujących, ze względu na niskie dochody,ja też mam(będąc osobą SAMOTNA od 19974)niskie dochody,bo tylko rentę i stosunkowo drogie NIEOFICJALNIE OPŁACANE LECZENIE i diagnostyki ,BY PRZYŚPIESZYĆ wielomiesięczne oczekiwania dla uniknięcia ,,ogniskowań"przerzutów>>leczenie niekonwencjonalne, psychoterapeutyczne i diagnostyki nowotworowe.Ostatnio miałem tzw.diagnostyke NUKLEARNĄ (jest droższa od rezonansu magnetycznego-koszt 4500zł)by wyeliminoweać podejrzenia przerzutów w obszarach prostaty i koścca i zrobił sie debet na moim koncie ponad 400zł.Pytanie do czytających?.Czy ktoś z czytających spotkał sie z przypadkiem,że w jakimś Uzdrowisku-Sanatorium w okresie tzw.martwego sezonu umożliwia wynegocjowanie niższej stawki za pobyt.Mam 910zł dofinansowania i baaaardzo mało możliwości dopłaty.Proszę, by ktoś z czytających odezwał się na 504 774 554 lub na email: spartanczyk@o2.pl lub ktos (jest mi wstyd prosić o pomoc)Mirek ;-)niepoprawny optymista.