REKLAMA
Zarejestruj się
REKLAMA
Zdecydowana większość dietetyków i innych ekspertów z zakresu zasad żywienia jest zgodnych, że warzywa powinny stanowić podstawę naszej diety. Zawierają one cenne, niezbędne dla zdrowia witaminy, składniki mineralne i przeciwutleniacze. Podobne wartości odżywcze znajdziemy w owocach i powstałych z nich sokach, jednak budzą one więcej kontrowersji ze względu na zawartość cukru. Czy słusznie? Jaki rodzaj cukru znajdziemy w owocach? Kto powinien go unikać? Czy do soków, które znajdziemy na sklepowych półkach dodawany jest cukier? Co na ten temat mówią badania naukowe.
Soki dla uczniów. Na wtorkowym posiedzeniu Rada Ministrów ma się zająć projektem noweli rozporządzenia ws. przekazania szkołom z budżetu państwa 10 mln zł więcej na dodatkowe porcje soków z jabłek i malin dla uczniów.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA